Kevätretki Kotkaan - näe Suomen vanhin Folkkari!

Perjantai 4.3.2011

 

Suomen kansanveneliitto järjestää yhteisen kevätretken Kotkaan 2.4.2011. Tutustumme Suomen merimuseoon ja pääsemme myös kulissien taakse tutustumaan Suomen vanhimpaan kansanveneeseen L-1:een, joka on museossa kunnostettavana.  

Poikkeamme samalla reissulla myös viereisessä Suomen Puuvenekeskuksessa, jossa on kunnostettavana klassinen 12mR-luokan vene Blue Marlin.  

Retki järjestetään lauantaina 2.4.2011.  Tapaaminen Merikeskus Vellamon pääovella  klo 11.00.   Paikka  löytyy navigoimalla osoitteeseen Tornatorintie 99, Kotka

HUOM! Kuljetukset tapahtuvat kimppakyydeillä.  Kyytien järjestämiseksi pakollinen ilmoittautuminen oheisella nettilomakkeella 30.3. mennessä.  Ilmoittautuneille lisätietoja myöhemmin.

Tervetuloa - ota koko miehistösi mukaan!
 http://www.merikeskusvellamo.fi/

http://www.bluemarlin.fi/

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kunnostus

Folkebådcentral muuttaa Saksaan

Tiistai 29.12.2009

Uusien kansanveneiden ja varaosien valmistajana tunnettu tanskalainen Folkebådcentral on siirtynyt saksalaisomistukseen. Erik Andreasen on myynyt firmansa Hampuriin, jonne myös myyntitoiminnot siirtyvät lähiaikoina.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnostus

Tee itse: Spinnukassi Ikean ostoskassista

Lauantai 31.1.2009

Kajuutan oviaukkoon ripustettava spinnukassi on oiva apu pitää spinnu järjestyksessä  kisoissa ja retkillä.  Markkinoiden halvimman spinnukassin nikkaroit itse Ikean euron hintaisesta ostoskassista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnostus, niksit

Maailman toiseksi vanhin folkkari taas kuin uusi

Keskiviikko 9.7.2008

Kansanvene SWE 2 Jo-Jo

Maailman toiseksi vanhin kansanvene, ruotsalainen SWE-2   Jo-Jo on täydellisen remontin jälkeen taas vesillä ja hakkaa kisoissa nuorempiaam urakalla.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: kunnostus

Vuotaako? Näin tiivistät saumat riveämällä

Lauantai 25.3.2006

Itselläni on ollut alkukaudesta pienoisena vaikeutena limien välistä pulppuava vesi. Kyselin asiasta Kuggomskolan veneenveiston opettajalta Erkki Lönnqvistiltä, ja hän ehdotti limien välien ”riveämistä” 3-5 mm pumpulilangalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnostus, niksit