Pohjoismaisen kansanveneen ranking-sääntö 

Ranking-sääntö on hyväksytty Suomen Kansanveneliitto ry:n hallituksessa 15.3.2022

Ranking-kilpailut: Pohjoismaisen kansanveneen ranking-kilpailuksi hyväksytään SM-kilpailu ja muita Suomessa tai Itämeren alueella järjestettyjä ratakilpailuja, joissa kansanvene purjehditaan omana luokkanaan. Kansanveneliiton hallitus vahvistaa ja julkistaa nettisivuillaan kauden kilpailukalenterin ja rankingiin laskettavat kilpailut huhtikuun loppuun mennessä. 

Puuvene-ranking: Yleisen kansanvene-rankingin lisäksi lasketaan erikseen myös puurunkoisten kansanveneiden ranking. Tähän lasketaan mukaan puisten kansanveneiden saamat pisteet yleisistä ranking-kilpailusta sekä kilpailukalenterissa erikseen puuveneille mainitut ranking kilpailut.

Pistelasku: Veneet saavat pisteitä jokaisesta ranking-kilpailusta seuraavasti

  • Yksi piste osanotosta

  • Yksi piste jokaisesta voitetusta, kilpailussa lähteneestä veneestä

  • Yksi piste kilpailun kokonaisvoitosta

Yhteispisteet: Ranking lasketaan vain veneelle. Jos veneiden pisteet menevät tasan, sijoitus SM-kilpailussa ratkaisee. Jos tasapisteissä olevat veneet eivät osallistuneet SM-kilpailuun, korkein pistemäärä yksittäisestä ranking-kilpailusta ratkaisee. 

Tulosten julkaiseminen ja palkinnot: Ranking-pisteet päivitetään Kansanveneliiton nettisivuille. Vahvistetut lopputulokset julkaistaan ja palkinnot jaetaan liiton vuosikokouksessa marraskuussa.