Tee itse: Spinnukassi Ikean ostoskassista

Lauantai 31.1.2009


Kajuutan oviaukkoon ripustettava spinnukassi on oiva apu pitää spinnu järjestyksessä  kisoissa ja retkillä.  Markkinoiden halvimman spinnukassin nikkaroit itse Ikean euron hintaisesta ostoskassista. 

Ikea-spinnukassiin tarvitset seuraavat tarvikkeet:

  • 1 kpl Ikean sinisiä ostoskasseja (myydään kassojen vieressä, hinta n. 1 euro) 
  • n. 10 kpl pieniä purjerenkaita eli öljettejä, esim Biltemasta tai Clas Olssonilta
  • Vasaran tai öljettipihdit purjerenkaiden kiinnittämiseen
  • Pieniä messinkisiä silmukkaruuveja
  • 3-4 millin nailonnarua

Työohje:

Muotoile Ikean kassi oikean muotoiseksi neliöksi ja merkitse kulmapoisteet kassien yläreunaan.  Kiinnitä jokaiseen kulmaan yksi purjerengas ja lisäksi jokaisen sivun keskelle yhdet.   Kassin pohjaan kannattaa lisäksi laittaa  muutama ylimääräinen purjerengas vedenpoistoaukoiksi, jos spinnu päätyy kassiiin märkänä. Leikkaa Ikea-kassista pois toiset, pidemmät kantokahvat, jätä lyhyemmät paikalleen.

Kiinnitä ruffin kattoon aukon  kulmiin ja puoliväliin silmukkaruuvit, jotka olet vääntänyt pihdeillä sen verran avoimeksi,että spinnukassin kiinnitysnarun silmukkan mahtuu välistä.

Tee nailonnarusta sopivan mittaiset kiinnitysnarut (2kpl), joiden kumpaankin päähän teet kiinnitystä varten silmukan.  Pujota naru spinnukassin öljeteistä läpi ja kiinnitä narun pääissä olevat silmukat silmukkaruuveihin.  Jos kiinnityksen kesto epäilyttää, voit tarvittaessa lisätä ylimääräiset kiinnitysnarut poikittain, kuten kuvassa.

Zädää - spinnukassi on valmis!

Laituriin tultuasi irrota kassin kiinnitysnarut silmukkaruuveista ja skuutit + falli spinnun kulmista  ja laita  spinnu kasseineen säilöön tai kiikuta kassissa kuivattavaksi.

S-P Reponen
FIN-382 Stiplu II

 

Avainsanat: kunnostus, niksit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini