Maailman toiseksi vanhin folkkari taas kuin uusi

Keskiviikko 9.7.2008


Kansanvene SWE 2 Jo-Jo

Maailman toiseksi vanhin kansanvene, ruotsalainen SWE-2   Jo-Jo on täydellisen remontin jälkeen taas vesillä ja hakkaa kisoissa nuorempiaam urakalla.  

Kansanvene Jo-Jo on rakennettu alun perin vuonna 1942, jolloin se sai rekisterinumeron SWE-2.  Tunnettu ruotsalaisfolkkaristi Anders Olsen on pikkuhiljaa kunnostanut Jo-Jon likimain uutta vastaavan kuntoon. Tyylin mukaisesti veneessä on mm. alkuperäisen kaltainen  heloitus ja klassinen Seagull-perämoottori.

Jo-Jo laskettiin remontin jälkeen vesille juhlavin menoin kesäkuun alussa, ja jo muutamaa päivää myöhemmin se osallistui Tukholmassa aluemestaruuskisoihin - voittaen koko 12 osallistujan regatan.

Jatkoa seurasi kesäkuun lopussa RRuotsin mestaruuskilpailuissa, joissa Jo-Jo oli lopputuloksissa kahdeksas.  Näin tuli taas todistetuksi Suomessakin tunnettu tosiasia, että puiset folkkarit ovat osaavissa käsissä täysin kilpailukykyisiä kuituveljiään vastaan.

> Katso Jo-Jon kuvia täältä

> Vesillelaskuvideoita löytyy  täältä

Avainsanat: kunnostus


Kommentit

3.3.2021 16.33  Satu

Kauniita nuo vanhat kansanveneet, onneksi niitä vielä kunnostetaan. Itsekin olen kova veneilijä ja asunkin täällä Turun saaristossa, jossa riittää hyviä reittejä. Tosin honda perämoottorini on jo todella vanha ja kaipaa jatkuvaa huoltoa. Tsemppiä Jo-Jolle kisoihin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini