Vuosikokous valitsi uuden hallituksen

Tiistai 6.1.2015

Kansanveneliiton vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus. Uusi puheenjohtaja on Göran Weber ja varapuheenjohtaja Heta Järvimaa-Luoto. Jäsenet Kai Aarnio, Vesa Peipinen ja Petri Vuorjoki jatkavat. Uusia jäseniä övat Johanna Horsma, Herman Saari ja Liisa Satukangas.

Uusi hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa ja järjestäytyy 9.1.2015 klo 18.00. Kokous on avoin muillekin liiton jäsenille, jotka ovat kiinnostuneet liiton toiminnasta! Osoite: Konalantie 47B, 3 krs (Selecta).

Suuri kiitos edelliselle puheenjohtajalle Simo-Pekka Reposelle sekä eroaville jäsenille; Jaana Sinipuro ja Antti Lehtinen.

Kommentoi kirjoitusta.

Kutsu vuosikokoukseen 12.12.2014 - taas keskustellaan spiirasta

Tiistai 11.11.2014

Tervetuloa Suomen Kansanveneliitto ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja pikkujouluihin perjantaina 12.12.2014 klo 19.00. Paikkana on HSK:n kerhohuoneisto Lauttasaaressa, osoite Vattuniemen puistotie 1 00210 Helsinki (Ravintola Blue Peterin takana)

Käsitellään sääntömääräiset asiat, jaetaan palkintoja ansioituneille, tavataan tuttuja ja haaveillaan yhdessä kesästä. Liitto tarjoaa pikkupurtavaa, omat juomat. 

Jos hallussasi on kiertopalkintoja, muistathan tuoda ne mukanasi vuosikokoukseen kaiverrettuna!

ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen toimihenkilöiden valinta

- puheenjohtaja,  sihteeri, ääntenlaskijat (2), pöytäkirjantarkastajat (2)

3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Toimintakertomus 2014

6. Tilinpäätös 2014 tilintarkastajien lausuntoineen

7. Vastuuvapauden myöntäminen

8. Toimintasuunnitelma 2015

9. Talousarvio 2015

- jäsenmaksun suuruus 2015

10. Hallituksen puheenjohtajan valinta erovuorossa olevan tilalle

11. Hallituksen jäsenten valinta erovuorossa olevien tilalle

12. Tilintarkastajien valinta

13. Palkintojen jako

- Rankingkilpailun voittaja
- Paras Kansanveneseura
- Månsin muistomalja
- Åke Kindbergin malja

14.  Muut esille tulevat asiat

Katsaus Gold Cup Helsinki 2016 -valmisteluihin ja keskustellaan siitä, ajammeko kausilla 2015-2016 joitakin kilpailuja ilman spinaakkeria harjoitellaksemme Gold Cupiin, jossa spinnua ei käytetä.  Osallistu asiasta myös kyselyymme täällä

15. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!  Hallitus

Kommentoi kirjoitusta.

Harjoitellaanko spiiraa ennen Gold Cupia? Osallistu kyselyyn!

Tiistai 11.11.2014

Kansanveneiden maailmanmestaruuskilpailuiksi kutsuttu Gold Cup purjehditaan Helsingissä heinäkuussa 2016. Kilpailu käydään kansainvälisillä säännöillä eli  spinaakkerin käyttö ei ole sallittua, kuten suomalaisilla kisoissa yleensä.

Folkkaripurjehtijoiden ja liiton hallituksen keskuudessa on syntynyt keskustelua siitä, pitäisikö meidän suomalaisten harjoitella spiiran kanssa kisaamista etukäteen omissa kilpailuissamme - ollaksemme sitten iskussa kotikisoissa.

Lue lisää »

1 kommentti .

Mitä uudistuksia folkkariin sinä haluat? Osallistu kyselyyn!

Maanantai 15.9.2014 klo 9.51

Kansainvälisen folkkariliiton NFIA:n tekninen komitea on käynnistänyt vuoden 2017 sääntömuutosten suunnittelun kyselyllä, jolla selvitetään folkkaripurjehtijoiden mielipiteitä mahdollisista teknisistä uudistuksista.

spinnu.jpgKyselyssä pyydetään kannanottoa mm. seuraaviin mahdollisiin uudistuksiin:

  • Spinnun tai genaakkerin käyttö kisoissa.  (Suomessahan on purjehdittu aina spinnulla)
  • Puominkannattimet
  • Rullafokkalaitteistot
  • Ratsastajat purjeissa
  • Muut purjemateriaalit kuin dacron
  • Hiilikuituiset spiirapuomit

Lisäksi kyselyssä tarjotaan mahdollisuus omien ideoiden esittämiseen.

Nyt on siis aika tehdä ehdotuksia, jos mielessäsi on pyörinyt ideoita kansanveneluokan "nykyaikaistamisesta"!

Kysely löytyy alla olevasta linkistä. Koska se toteutetaan useassa maassa, kysymykset ovat englanniksi.   Vastaamisaikaa on syksy 2014. 

>> Tästä pääset kyselyyn

 

Kommentoi kirjoitusta.

SM-kisat 2015 Helsingissä - spinnulla vai ei, siitä keskustellaan

Sunnuntai 14.9.2014

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Kansanveneiden SM-kilpailut 2015 järjestetään elokuun alussa Helsingissä, Ytterskärin olympiaradalla. 

Kilpailut isännöi HSK, ja tapahtuma on samalla kenraaliharjoitus ja esikisa vuoden 2016 Gold Cup -regattaa varten.  Ideana on, että kisat purjehditaan Gold Cupin tapaa pitkällä radalla - ja ilman spinnua. 

Suunnitelmat täsmentyvät talven mittaan. Merkitse kuitenkin jo nyt allakkaasi alustava ajankohta 6-9.8.2015.

  

Kommentoi kirjoitusta.

SM-kilpailut 2014 - La Pampri taas ykkönen

Sunnuntai 24.8.2014 klo 22.31

sm_lehtinen.jpg

Kuva: Eero Lehtinen /WindX Finland

Herman Saaren kipparoima La Pampri (FIN-315) on taas kansanveneiden Suomen mestari. La Pampri uusi viimevuotisen mestaruutensa ennen Naantalin toista venekuntaa Blodia (FIN-300).

HTPS:n isännöimiin SM-kisoihin osallistui tänä vuonna enemmän veneitä kuin vuosikausiin, peräti 26. Suomalaisten lisäksi mukana oli kaksi venettä Virosta ja yksi lainaveneellä purjehtiva ruotsalaismiehistö.

Kolmen kilpailupäivän aikana päästiin purjetimaan yhteensä kahdeksan lähtöä vaihtelevissa keleissä: perjantaina oli navakkaa tuulta, lauantaina tyyntä ja tuulen odottelua, sunnuntaina jotain siltä väliltä. Oman mausteensa antoivat taivaan mustuttaneet ukkoskuurot.

Järjestävä seura selvisi kisaurakasta mallikelpoisesti. After sail -osastolla nautittiin kisan jälkeen sponsoriemme Helsingin  Makkaratehtaan ja Laitilan Virvoitusjuomatehtaan tarjoomuksista.

» SM-kilpailujen lopputulokset

» Eero Lehtisen kuvia perjantain lähdöistä

» Erik Lähteenmäen kuvia

» Jarmo Vehkakosken ja Terhi Julinin  kuvia

kukkokiekuu.jpg

Kuva: Petri Vuorjoki

Kommentoi kirjoitusta.

SM-kilpailut lähestyvät - lue kisakutsu ja ilmoittaudu!

Maanantai 2.6.2014 klo 14.28

Kansanveneiden SM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Helsingissä HTPS:n isännöimänä. Ajankohta on taas perinteinen elokuun loppupuoli.

HTPS on julkaissut virallisen kilpailukutsun ja avannut nettisivuilleen ilmoittautumisen.  Lue ja ilmoittaudu mahdollisimman pian!  Huomaa myös uusi gastipörssimme, jossa voit hakea kisamiehistöä tai tarjoutua itse gastiksi.

Viime vuoden SM-kisoissa Hangossa oli niin vähän veneitä, että SM_kisojen arvo on nyt katkolla. Huolehditaan siis yhdessä siitä, että lähtölinjalla on elokuussa vähintään vaadittavat 20 venettä!  

Myös uusien folkkaristien kannattaa osallistua, parhaalle puuveneelle luvassa erikoispalkinto, samoin vuoden parhaalle ensikertalaiselle! 

Kilpailukutsu  ja ilmoittautumislomake

Kommentoi kirjoitusta.

Etsitkö miehistöä tai kisapaikkaa folkkarissa?

Maanantai 2.6.2014 klo 14.21

Monella meistä on vaikeuksia saada miehistöä kisoihin tai vastaavasti löytää kippari, joka suostuisi ottamaan kansanvenepurjehduksesta kiinnostuneen gastikseen.

Siispä avaamme Folkkari.nettiin miehistöpörssin, jossa voit etsiä gasteja kansanveneesi miehistöön sekä tarjoutua gastiksi - myös vaikka omistaisit omankin veneen. On aina parempi saada yksi miehitetty vene kisoihin kuin katsella kahta laiturissa kipparin valitellessa miehistöpulaa!

Kilpailujen lisäksi voit hakea miehistöä tai tarjoutua gastiksi myös retki- ja iltapurjehduksille. Muista kirjoittaa yhteystietosi itse ilmoitustekstiin, sillä vain se kenttä näkyy lukijoille!

>> Tästä pääset gastipörssiin

Kommentoi kirjoitusta.

Osallistu folkkaritutkimukseen!

Maanantai 2.6.2014 klo 13.59

Ostaisitko kansanveneen ja jos niin miksi ja millä herkuilla?

Anja Rieckman tekee liiketalouden opintojensa lopputyönä kansainvälistä kansanveneen markkinointisuunnitelmaa.

Auta Anjaa ja osallistu kyselyyn! Englanninkielinen löytyy täältä: http://goo.gl/lJbOQX ja samma på svenska:http://goo.gl/ijk83K

Kommentoi kirjoitusta.

Ruotsin SM:t ja Suomi-Ruotsi maaottelu Nynäshamnissa 16-20.7.

Tiistai 13.5.2014 klo 14.25

Suomalaiset on kutsuttu mukaan Ruotsin mestaruuskisoihin Nynäshamnissa 16.-20.7, veneitä Helsingistä ja Naantalista on jo ilmoittautunut mukaan!

Ruotsin folkkariliitto järjestää samassa yhteydessä myös Suomi-Ruotsi maaottelun, mikäli Suomesta saadaan tarpeeksi veneitä mukaan.

Alustavasti edullisin lauttavaihtoehto traileriyhdistelmälle on Finnlines Naantali-Kapellskär 3 hlöä 595€ ja 2 hlöä 509€. Ruotsista voidaan mahdollisesti myös järjestää vuokravene.

Lisätietoja ja mukaan ilmoittautumiset: johanna(at)horsma.fi 050-545 8759 / heta(at)kierre-ompelimo.fi 040-566 4114

http://www4.idrottonline.se/NynashamnsSS/

1 kommentti .

Jäsenasiaa: Siis mikä vuosi nyt onkaan?

Perjantai 21.2.2014 klo 11.28

Joko posti toi sinulle Kansanveneliiton jäsenmaksulaskun? Hyvä!  

Lauhan ja lumettoman talven takia jäsenhallintaohjelmamme on hieman sekoillut vuosiluvuissa. Laskulomakkeella puhutaan yhdessä kohdassa vuoden 2014 jäsenmaksusta ja toisessa 2013 jäsenmaksusta.

Oikea vuosiluku on - tarkistuslaskennan jälkeen - 2014. Voit siis huoletta maksaa laskun - ja mielellään viimeistään eräpäivänä. 

Liity jäseneksi!

Jos et vielä ole folkkariliiton jäsen mutta diggaat meitä vaikkapa Facebookissa, mitäpä jos liittyisit?  Näinä taloudellisesti vaikeina aikoina kannattaa kaikkien kuulua Liittoon, ja varsinkin Kansanveneliittoon.  Näin olet omalta osaltasi varmistamassa, että 71-vuotias kansanveneharrastus elää ja voi hyvin pitkään tästä eteenkinpäin. 

Jäseneksi liityt helposti: Lähetät vain täytetyn jäsenilmoituskaavakkeen.  Posti tuo aikanaan maksulapun. 

Eikä tässä kaikki:  Tänä keväänä arvomme kaikkien ennen toukokuun alkua liittyneiden uusien jäsenten kesken 5 kpl Kansanvene 70 v -juhlapaitoja!  

Kommentoi kirjoitusta.

Kilpailukalenteri 2014 julkaistu

Torstai 2.1.2014 klo 19.56

Hyvää uutta vuotta kaikille folkkaripurjehtijoille!  Kaivakaahan taas allakat esiin, sillä ensi kesän kilpailukalenteri on nyt julkaistu tämän sivun oikeassa laidassa.

SM-kisat purjehditaan vaihteeksi Helsingissä, jossa HTPS on lupautunut järjestämään hyvät mittelöt.  Viimevuotinen osallistujakato on nyt paikattava kunnolla, jotta SM-status kisoilla säilyy. Se tarkoittaa vähintään 20 venettä starttilinjalla. 

Jos  kisaaminen kiinnostaa, mutta vene tai gasteja puuttuu,  kannattaa ilmoitella asiasta vaikkapa tämän artikkelin kommenteissa tai liiton Facebook-sivuilla.  

1 kommentti .

Gold Cup 2016 Helsinkiin!

Sunnuntai 8.12.2013 klo 17.34

Nyt se on varmaa:  Kansanveneiden "maailmanmestaruuskilpailut"  eli Gold Cup purjehditaan vuonna 2016 Helsingissä HSK:n isännöimänä. 

NFIA:n puheenjohtaja Stefan Rosehr vahvisti asian tänään lähettämässään meilissä:

===

Dear All,
yesterday I received the final decision from the Chairman of Kerteminder Sailing Club.
They agreed to Helsinki beeing the organizer of Goldcup in 2016!
So please inform everybody who was involved and stop any discussions now.
All our activities from now on should focus an a great event which will bring the Finns and hopefully the Estonian Folkboat-Sailors closer to our Community. Do brainstorming and collect ideas which makes this event more convenient and less expensive for all our members concerning travelling and accomodation. Any support will be appreciated!
Personally I wish you all the Best, have a wunderful Christmas time and a happy new year.
Best Regards
Stefan
- Chairman NFIA -
==========
Kilpailun järjestäminen Suomessa oli epävarmaa loppumetreille asti, sillä tanskalaiset vastustivat ajatusta vedoten pitkään ja kalliiseen matkaan.  Tilanne uhkasi jo kärjistyä koko folkkariaatetta vahingoittavaksi riitelyksi, mutta onneksi asiassa veto-oikeuden omaava tanskalainen Kerteminden pursiseura saatiin taivuteltua ajatuksen Suomen, Ruotsin ja Saksan ahkeran lobbaamisen ansiosta.  Iso käsi Petri Vuorjoelle!
Kilpailuihin on aikaa vielä kaksi ja puolli vuotta, mutta valmistelutyö alkaa jo nyt. Merkitse sinäkin Gold Cup 2016 kisakalenteriisi: tämä tilaisuus ei ihan heti toistu! 

4 kommenttia .

30. Juhla-Tuopista suuri Folkkaritapahtuma?

Keskiviikko 4.12.2013 klo 16.37

Tervehdys, puufolkkaripurjehtijat!

Viaporin Tuoppi täyttää ensi kesänä 30 vuotta ja järjestäjä Suomenlinnan pursiseura on lähestynyt Folkkariliittoa alla olevalla ehdotuksella.

Koska liitto ei omista yhtään venettä, ehdotuksen toteutuminen on kiinni juuri teistä, jotka osallistutte kisaan.

Lue, kommentoi ja kerro, oletko itse veneinesi valmis sitoutumaan ja osallistumaan idean toteutumiseen:

==========

Ensi vuonna purjehditaan 30. Viaporin Tuoppi (huimaa!) ja SuPS on päättänyt panostaa juhlavuoteen mm. siten, että Tuoppi –tapahtuma on pitkä, pitkän historian kunniaksi. Tapahtuma järjestetään 14.-17.8.2014, itse Tuoppi lauantaina 16.8. Tapahtumaa markkinoidaan myös ns. suurelle yleisölle.

Kansanveneet ovat läpi Tuopin historian olleet kisan suurin luokka ja siksi SuPS/Tuoppi haluaisi nostaa folkkarit erityisasemaan tapahtumassa. Ehdotuksemme lyhykäisesti, jota toki voidaan yhdessä tarkentaa ja pohdiskella sikäli mikäli lämpenette ajatukselle:

Torstaina 14.8. pilvin pimein (ainakin 30) folkkareita rantautuu Suomenlinnan Varvilahteen, yleisö pääsee tutustumaan veneisiin ja jutustamaan veneistä. Samaan yhteyteen voidaan liittää jokin juhlistus, esim. folkkari, joka on osallistunut Tuoppiin useimmin, voittoisin folkkari, kaunein folkkari tms. Ja virolaisvahvistus on enemmän kuin tervetullutta! Illanvietto teltassa on folk(ka)ristinen.

Perjantaina 15.8. on Viaporin Tuoppi Jr –päivä. Silloin iltapäivällä, koska koulut ovat jo silloin alkaneet, on ‘kolmikanta hyväntekeväisyyspurjehdus’: SuPS, Club Renata ja folkkarit järjestävät folkkarikisan, jossa miehistöinä on nuoria, “jotka eivät ehkä muuten pääsisi merelle”. Samaan aikaan järjestetään optarikisa lapsille.

Club Renatan (www.clubrenata.fi) yhtenä tavoitteena on mm. tarjota nuorille innostavia merellisiä kokemuksia yhteistyössä muun merellisen yhteisön sekä lasten- ja nuorten parissa toimivien organisaatioiden kanssa. Viime Tuopissa kuudessa kilpailevassa veneessä oli Club Renatan yhteistyöorganisaation nuoria purjehtimassa, suurin osa ensimmäistä kertaa elämässään.

Ja lauantaina 16.8. JUHLA-TUOPPI!

Ehkä teistä tuntuu, että olen asialla kovin aikaisin, mutta mitä aiemmin tapahtuma saadaan kehittelyn alle, sen paremmin se tavoittaa sekä purjehtijat että ns. suuren yleisön. Myös osallistuvat folkkaristit voivat jo ajoissa sopia/järjestää vapaata aikaa tapahtumaa varten.

XXX Viaporin Tuoppi osallistuu omalla osastollaan Vene-messuille, jossa viimeistään tapahtuman ohjelman tulisi pääpiirteittäin olla julkaistavissa.

Pohdiskelkaapa ja kertokaa, mitä mieltä olette, lähdetäänkö kehittelemään hommaa eteenpäin?

Jään odottelemaan,
Tarja Tervo,
Viaporin Tuoppi
Suomenlinnan Pursiseura

==============================

Kommentoi kirjoitusta.

Vuosikokous ja pikkujoulut 30.11. - tule sinäkin!

Tiistai 12.11.2013

Tervetuloa Suomen Kansanveneliitto ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja pikkujouluihin lauantaina 30.11.2013 klo 17.00. Paikkana on HSK:n kerhohuoneisto Lauttasaaressa, osoite Vattuniemen puistotie 1 00210 Helsinki (Ravintola Blue Peterin takana)

Käsitellään sääntömääräiset asiat, jaetaan palkintoja ansioituneille, tavataan tuttuja ja haaveillaan yhdessä kesästä. Liitto tarjoaa pikkupurtavaa, omat juomat. Tarjoilun vuoksi ennakkoilmoittautuminen täältä

Jos hallussasi on kiertopalkintoja, muistathan tuoda ne mukanasi vuosikokoukseen kaiverrettuna!

ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen toimihenkilöiden valinta

- puheenjohtaja,  sihteeri, ääntenlaskijat (2), pöytäkirjantarkastajat (2)

3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Toimintakertomus 2013

6. Tilinpäätös 2013 tilintarkastajien lausuntoineen

7. Vastuuvapauden myöntäminen

8. Toimintasuunnitelma 2014

9. Talousarvio 2014

- jäsenmaksun suuruus 2014

10. Hallituksen jäsenten valinta erovuorossa olevien tilalle

11. Tilintarkastajien valinta

12. Palkintojen jako

- Rankingkilpailun voittaja
- Paras Kansanveneseura
- Månsin muistomalja
- Åke Kindbergin malja
- Pisimmälle purjehtinut
- Starttiahkeruus

13. Muut esille tulevat asiat

14. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!  Hallitus

Kommentoi kirjoitusta.

Pidä huoli mittakirjastasi ja tee siitä kopio!

Tiistai 12.11.2013

Kilpailuihin osallistuvalta kansanveneeltä edellytetään, että vene on luokkasääntöjen mukainen. Tämä osoitetaan SPV:n myöntämällä mittaustodistuksella eli mittakirjalla, jossa on liiton leima ja mittamiehen allekirjoitus. Mittakirjan pitää lisäksi olla kirjoitettu veneen nykyiselle omistajalle, eli aina omistajanvaihdoksissa mittakirja täytyy päivittää. 

Mittakirja on arvopaperi, jonka puuttuminen, tuhoutuminen tai katoaminen voi hankaloittaa kilpailukäyttöön tarkoitetun veneen myymistä. Kansanveneen uusintamittaus on iso ja työläs operaatio, jossa pitäisi mm. irrottaa köli punnitsemista varten. Siksi mittakirjasta kannattaa pitää hyvää huolta.

Erityisen hyvää huolta paperista täytyy pitää nyt, sillä folkkariliiton saaman tiedon mukaan Purjehtijaliiton toiminnan jatkaja Suomen Purjehdus ja Veneily on lopettanut  mittakirjojen kopioiden arkistoinnin - siitä tosin kenellekään mitään ilmoittamatta.

SPV:n omilla nettisivuilla edelleen kerrotaan, että mittakirjakopiot ja mittauspöytäkirjat arkistoitaisiin, mutta ainakin liiton toimisto on asiasta kuutamolla ja ilmoittaa, ettei heillä mitään kopiota ole.  

Suomen urheiluarkistosta löytyy Purjehtijaliiton arkisto ja sieltä mittakirjat aina vuoteen 2001 asti, mutta uudemmista veneistä ja 2001 jälkeisistä omistajanvaihdoksista ei.

Eli toimi heti: kaiva veneesi mittakirja esiin, ota siitä valokopio ja/tai skannattu pdf tai kännykkäkuva ja arkistoi ne varmaan talteen. Lähetä myös  yksi kappale pdf-tiedostoja tai kuvia  liittoon osoitteella folkkariliitto@gmail.com - meillä on tilaa arkistoida mittakirjoja jos SPV:llä ei ole.

Kommentoi kirjoitusta.

Näinkin voi käydä: Folkkari päätyi Avotakkaan

Keskiviikko 6.11.2013

Folkkarihan on tunnetusti erinomaisen asumiskelpoinen vene. Ei siis ihme, että sen erinomaisuutta esiteltiin menneenä kesänä myös Suomen suurimmassa sisustuslehdessä Avotakassa.  

Eikä edes ensimmäistä kertaa:  kansanveneestä on lehdessä kirjoitettu myös vuonna 1969. Tämänkertainen juttu olikin päivitys aiheeseen.

Folkkari.net julkaisee nyt Avotakan kirjoituksen nyt lehden luvalla.

» Merten Volkswagen (Avotakka 07/2013)

» Avotakka.fi

Kommentoi kirjoitusta.

Folkkari asialinjalle:Vesivessa ja septitankki!

Sunnuntai 27.10.2013 klo 13.04


koko_nayton_kaappaus_27.10.2013_124931.jpgLasikuitufolkkarien virolainen valmistaja Polar Shipyard paljastaa folkkariesitteessään suurimman mullistuksen sitten kuitufolkkarin keksimisen: Kansanveneeseen saa nyt myös vesivessan.

Kyseessä on folkkarin 70-vuotisjuhlamalliin tuotu uutuus.  Mistään eriöstä ei voida puhua: laitos on piilotettu keittiökaapistoa vastapäätä styyrpuurin puolelle.

Mukavuuslaitoksen kääntöpuolena on, että punkka jää nyt vajaamittaiseksi mutta hei: kaikkeahan ei voi koskaan saada!

Kommentoi kirjoitusta.

Berliinin kevääseen purjehtimaan?

Torstai 17.10.2013 klo 11.46

sessancup2014.jpgMiltä kuulostaisi huhtikuinen purjehduskilpailu Berliinissä maailman parhaiden folkkaripurjehtijoiden seurassa - ilman omaa venettä?  

Perinteikäs Sessan Cup järjestetään ensi keväänä 26.-27. huhtikuuta Berliinin Wannseellä. Kyseessä on joukkuekilpailu, jossa purjehditaan järjestäjien lainaveneillä.

Jokaiseen joukkueeseen kuuluu kaksi venekuntaa, joissa on miehistönä veneen omistaja plus kaksi muuta. Purjeet tuovat vieraat mukanaan.

Suomesta on alustavasti suunnitteilla lähettää kisaan ainakin kaksi joukkuetta eli neljä venekuntaa (= 8 purjehtijaa) - jos tilaa on.   Kiinnostuksensa on toistaiseksi ilmaissut kuusi purjehtijaa, joten mukaan mahtuu vielä. 

Lisätietoja Sessan Cupista löytyy netissä osoitteesta www.sessancup2014.de.  

Kiinnostuneet lähtijät: ottakaa yhteyttä hallitukseen viimeistään 4.11.2013 sähköpostitse folkkariliitto@gmail.com 

Kommentoi kirjoitusta.

Kuka oli aktiivisin kisailija? Kuka kävi folkkarilla kauimpana? Osallistu kilpailuun!

Keskiviikko 16.10.2013

Viime vuonna julistimme juhlavuoden kunniaksi kaksi kisaa: kaukopurjehduskisan ja aktiivisuuskisan.  Näistä palkinnoista kilpaillaan tänäkin vuonna. 

Kaukopurjehduskisassa etsitään folkkarikipparia, joka on tänä kesänä purjehtinut kauimmaksi kotisatamastaan.  Matka mitataan linnuntietä kartalta, mutta toivomme osallistujilta vähän tarkempaa reittikuvausta.  Voittajalle on luvassa tavarapalkinto. Viime vuonna palkinnon sai Ilona Helske Ruotsin-reissustaan. 

Aktiivisuuskisassa pisteitä saa jokaisesta kilpailustartista kauden aikana, olipa kyse ranking, SM-, LYS- tai vaikkapa seuran viikkokisoista, yksi piste/startti.   Voittaja palkitaan kiertopalkinnolla, jota tällä hetkellä pitää hallussaan Made/Ilppo Kivivuori.

Lyhyet selvitykset molempien kaukopurjehduksesta tai kisastarteista tulee lähettää liitolle sähköpostitse 5.11. mennessä osoitteeseen folkkariliitto@gmail.com.

Voittajat palkitaan liiton vuosikokouksessa marras-joulukuun vaihteessa (ajankohta vielä avoin). Samalla jaetaan muitakin kiertopalkintoja kisoissa menestyneille. 

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »