Trimmitietoa ja taktiikkaa by Theis Palm & Staffan Lindberg

Perjantai 2.2.2018 klo 22.22 - Folkkariliitto

Lauantaina 17.2. klo 10 alkaen Lauttasaaressa NJK:lla Koivusaaressa järjestetään Louhi- ja Folkkaripurjehtijoille tarkoitettu opetustilaisuus, jonka sisällöstä vastaavat Theis Palm ja Staffan Lindberg. Tanskalainen Theis Palm on purjehtijan urallaan ollut voittamassa useita mestaruuksia, listalla on useat Tanskan, PM, EM, MM ja Gold Cup mestaruudet, lisäksi hän ollut Tanskan purjehtijoiden olympiajoukkueen valmentaja. Staffan Lindbergiä taas on tituleerattu Suomen menestyneimmäksi Match Race -purjehtijaksi.

Lauantaina ohjelma alkaa Louhien trimmaamisesta. Puolilta päivin tarjolla on voileipiä yms. lounaaksi omakustannushintaan. Lounaan jälkeen kouluttajat siirtyvät pariksi tunniksi kilpailutaktiikan luennointiin. Päivän ohjelma huipentuu luentoon Folkkarin kisavirittämisestä. Esitykset englanniksi.

Ilmoittaudu tilaisuuteen ennakkoon TÄSTÄ, viimeistään 15.2.2018

Tilaisuuden järjestää North Sails. Lounastarjoilu halukkaille kustantaa noin 10 euroa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: trimmaus, taktiikka, purjeet, kilpaileminen

WB-Sailsin vauhti-ilta 1.2. oli menestys

Torstai 1.2.2018 - Folkkariliitto

Illan fokus oli purjeissa ja virtauksissa purjeiden ympärillä. Parikymmentä Folkkari- ja Haipurjehtijaa kuuntelivat intensiivisesti Mikko Brummerin esityksiä. Puhetta ja kuvia täydensivät havainnolliset virtausanimaatiot ja vähän väliä esitys keskeytyi kuulijoiden kysymyksiin ja kommentteihin.

Kaikille osallistujille jäi varmastikin mieleen ainakin isopurjeen takaliikin kireyden merkitys purjeiden tuottamaan voimaan ja jotain monista virtauslanka-opeista. Mitä virtauslangat kertovatkaan, mihin niitä kannattaa sijoittaa ja miten niiden käyttäytyminen muuttuu tuulen nopeuden kasvaessa.

Tilaisuuden osallistujille oli jaossa valtava määrä WB-Sailsin toimittamaa materiaalia. Alla linkki tilaisuuden esitysmateriaalin: Purjetrimmi.

Kiitos WB-Sails innostavasta illasta, tiedontäyteisistä esityksistä ja hyvästä tunnelmasta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trimmaus, vauhti, ajotekniikka

Folkkaritrailereiden maahantuonti alkanut

Lauantai 20.1.2018 klo 16.51 - Folkkariliitto

Kuvat ensimmäisestä maahantuodusta yksilöstä

Heikkila_Trailer_2_small.jpg

Heikkila_Trailer_1_small.jpg

Heikkilä Sailmakers Merimaskusta on aloittanut Folkkarille tarkoitetun venetrailerin maahantuonnin. Trailerimalli on tarkoitettu kansanveneen kuljetukseen, esimerkiksi kannattajapalkit ovat v-muotoiset, mikä laskee kuorman painopistettä mahdollisimman alas.

Liiton saamien tietojen mukaan trailerit on kilpailukykyisesti hinnoiteltu ja niihin on saatavissa lisävarusteina mm. tavaralaatikoita.

Lisätiedot ja yhteydenotot Heikkilä Sailmakers.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: traileri, varusteet

WB-Sails kertoo vauhdista torstaina 1.2.

Lauantai 13.1.2018 klo 9.35 - Folkkariliitto

WB-Sails on esittänyt kutsun Folkkari- ja Haipurjehtijoille parin tunnin maksuttomaan esitystilaisuuteen heidän toimistollaan torstaina 1.2.2018. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään 29.1.2018 sähköpostitse, katso lisätiedot kutsu-linkistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vauhti, purjeet, rikitrimmi, taktiikka

Vanhat Folkkari-lehdet taas saatavilla

Torstai 28.12.2017 klo 23.38 - Kansanveneiden historiatoimikunta

Vanhat Folkkari-lehdet on taas saatavilla Folkkari.net:stä. Hakeudu sivulle Folkkari-Lehti, niin pääset lukemaan julkaistujen lehtien pdf-kopioita. 

Ihan kaikki julkaistut lehdet eivät vielä näy valikoimissa, mutta koirat on päästetty irti ja laitettu etsimään lehtiä skannattavaksi. Jos sinulla sattuu olemaan pdf-tiedosto puuttuvasta lehdestä, niin laita tulemaan sähköpostilla osoitteeseen folkkariliitto@gmail.com.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Folkkari-lehti. arkisto, jutut, vanhat

Folkboat Central siirtynyt Haubold Yachting:n omistukseen

Keskiviikko 27.12.2017 klo 23.09 - Folkkariliitto

Keskeinen kansanveneiden toimittajaveistämö, Folkboat Central GmbH, on saanut uuden omistajan ja toiminta jatkuu uudessa ympäristössä.

Ruotsista saatiin joulukuussa seuraava viesti: "Goda nyheter. Folkbåtscentralen i Tyskland lever vidare i Berlin. Andreas Haubold har köpt upp restlagret och namnet m.m. Från 1 februari kommer han att leverera reservdelar till Folkbåts entusiaster runt om i världen."

Myöhemmin asia tuli esille myös kv.-liiton sivuilla: New Owner of FOLKBOAT CENTRAL HAMBURG (FBC). Jutusta selviää, että Folkboat Central:n toiminta yhdistyy Haubold Yachting GmbH:iin. Lisää tietoa luvassa Hauboldin sivuilla myöhemmin.

1 kommentti . Avainsanat: Folkboat Central, uudet veneet, veneveistämö

NFIA johtokunnan 2.12.2017 kokousmuistio

Keskiviikko 20.12.2017 - Folkkariliitto

Kansainvälisen liiton johtokunnan vuoden 2017 toinen kokous on pidetty ja kokouksen pöytäkirja on esillä NFIA:n sivuilla. Lyhyesti:

  • Folkboat Central Hampurissa lopettaa toimintansa, uusi omistaja neuvotteluissa
  • Kölien todetut erot luokkasäännön ja toteutuneiden välillä eivät ole aiheuttamassa ajankohtaisia toimenpiteitä
  • Suomesta lähtenyt ehdotus muuttaa luokkasaantöä se. kilpailut yleisesti purjehdittaisiin spinaakkerilla ei saa kannatusta
  • Ehdotus muuttaa luokkasääntöä, jotta Irokolla voisi korvata Teak, selvitys jatkuu  
  • Gold Cup 2019 purjehditaan Århusissa (Tanska). Gold Cup 2020 todennäköisesti Saksassa

1 kommentti . Avainsanat: KV-liiton uutiset, luokkasäännöt

Kilpailukalenteri 2018 (alustava)

Lauantai 16.12.2017 klo 11.08 - Folkkariliitto

Ranking-kilpailut vahvennettuna, muut kilpailut katso Lue lisää>>

26.5. Vuosipäiväkilpalu HTPS
9. - 10.6. Spring Cup HSK
16. - 17.6 Emäsalon lenkki (+LYS) HTPS
30.6. - 1.7. Helsinki Regatta HSRM
6. - 8.7. EVLI Hangon regatta ESS&HUS&HSF
4. - 5.8. Champagne Regatta HSS
Elokuu Viaporin tuoppi SuPS
16. - 19.8. SM Kilpailut SPS
25. - 26.8. Classic Regatta BS
22.9. Tasoitusmalja (+LYS)
HTPS
 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kilpailukalenteri 2018

Kansanveneliiton hallitus uusiutui

Sunnuntai 26.11.2017 klo 13.45

Suomen Kansanveneliiton hallitus uusiutui liiton vuosikokouksessa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Ilppo Kivivuori, varapuheenjohtajaksi Stefan Westerlund (uusi) ja muiksi hallituksen jäseniksi Jukka Ahokas (uusi), Mikko Juvonen, Johanna Jyrkinen, Kenneth Lindblad (uusi), Harri Lång ja Antti Metsä (uusi). Kiitämme puheenjohtaja Johanna Horsmaa ja muita tehtävänsä jättäviä hallituksen jäseniä liiton hyväksi tehtävästä työstä.

Valborg-laivalla pidetyssä 75-vuotisjuhlakokouksessa jaettiin myös Kunniafolkkaristi-palkinnot pitkäaikaisesta työstä folkkaripurjehduksen hyväksi. Nämä palkinnot saivat Juhani Bremer, Jari Järvimaa, Soile Parkkinen ja Kalevi Väänänen. Ranking-sarjan voitosta palkittiin Roope Heikkilän kipparoima Filur, rankingin parhaana puuveneenä Markku Jutilan Lipla ja vuoden kansanveneseurana HTPS.

1 kommentti . Avainsanat: Uusi hallitus, vuosikokous

Tervetuloa Folkkariliiton vuosikokoukseen 10.11.

Perjantai 27.10.2017 klo 21.07

Suomen kansanveneliiton vuosikokous ja kansanveneen 75-vuotisjuhlaillanvietto on perjantaina 10.11. klo 18 alkaen puulaiva Valborgilla halkolaiturilla Pohjoisrannassa. Perinteisten vuosikokousasioiden jälkeen vietetään folkkariväen iltaa. Vierailevana puhujana on purjehtija ja kansanedustaja Hjallis Harkimo. Ruokatarjoilu, omat virvokkeet.

Tarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumista 6.11. mennessä tällä lomakkeella.

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen mestaruuden 2017 otti Filur, kipparina Roope Heikkilä

Keskiviikko 9.8.2017 klo 23.14

Roope Heikkilän kipparoima Filur (HTPS) uusi Suomen mestaruutensa 17.-20.8. pidetyssä SM-kilpailussa. Mestaruus on Filurin kolmas ja Heikkilän seitsemäs. Hopeaa sai Antti Vallitun Miru (HSK) ja pronssia Roni Saksin Blondi II (NPS). Helsingin Työväen Pursiseuran isännöimät kisat purjehdittiin Isosaaren radalla ja niihin osallistui 23 venettä, joista 3 Virosta. Folkkarin 75-juhlavuoteen sopivasti mukana oli peräti 7 puufolkkaria, joista parhaiten menestyi 8. sijalle tullut Tiit Riisalon Lind (Kalev)

Tulokset HTPS:n sivuilla

Kaikki SM-kisojen voittajat.

Kommentoi kirjoitusta.

Juhlavuoden Gold Cup Tanskan Kertemindessä

Keskiviikko 9.8.2017 klo 23.08

Folkkarien 75-vuotisjuhlan päätapahtuma on Tanskan Kertemindessä elokuun alussa pidettävä maailmanmestaruuskilpailu Gold Cup oheistapahtumineen. Kilpailuun osallistuvista 76 venekunnasta viisi on Suomesta. Tulokset ja muuta tietoa kilpailusta:

http://www.kerteminde-sejlklub.dk/staevner-2/folkboat-75/

Kommentoi kirjoitusta.

Kilpailukausi käynnistyy

Torstai 11.5.2017 klo 5.24

Folkkarien kilpailukausi käynnistyy: ensimmäiset ratakilpailut folkkareille ovat HTPS:n vuosipäiväkilpailu Kruunuvuorenselällä 27.5. ja Turun Työväen Pursiseuran Airiston mestaruus 10.-11.6. HTPS:n tiistaikilpailujen sarja alkaa 16.5.

Lue lisää »

1 kommentti .

Kevätretki Kotkaan katsomaan Suomen vanhinta folkkaria

Keskiviikko 15.3.2017 klo 15.46

Suomen vanhin kansanvene, L-1 Lill-Inga on Kotkassa merikeskus Vellamossa. Folkkarin 75-vuotisjuhlan merkeissä tehdään lauantaina 25.3. retki katsomaan Lill-Ingaa. Sen entisöinnistä vastaava Juha Puustinen esittelee venettä folkkariväelle klo 15. Paikalle kimppakyydein, ilmoittautumiset ja lisätiedot folkkariliitto@gmail.com.

Kommentoi kirjoitusta.

HTPS järjestää vuoden 2017 SM-kisat

Keskiviikko 15.3.2017 klo 15.13

Kansanveneen SM-kilpailut 2017 ovat 17.-20.8. Helsingin Työväen Pursiseuran isännöiminä. Kotisatamana on HTPS:n Pyysaari, rata-alueina Isosaaren rata tai Kruunuvuorenselkä. Kilpailukutsu linkissä alla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vuoden luokkaliitto 2016

Lauantai 17.12.2016 klo 13.19

Folkkariliitto sai kauden päätteeksi SPV:n Vuoden luokkaliitto -palkinnon ja HSK:n kilpailutoimikunnan kiertopalkinnon. Viime kesänä ensimmäistä kertaa Suomessa pidetyt Gold Cup -kisat eli folkkarien maailmanmestaruuskisat HSK:lla olivat kummankin tunnustuksen tärkeimpänä perusteena. Folkkariliitto kiittää jäseniä ja ystäviä onnistuneesta kaudesta ja toivottaa rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2017.

20161213_181653-1.jpg

1 kommentti .

Johanna Horsma folkkariliiton puheenjohtajaksi

Perjantai 25.11.2016 klo 20.19

Suomen Kansanveneliiton puheenjohtajaksi valittiin vuosikokouksessa marraskuun alussa Johanna Horsma. Varapuheenjohtajana jatkaa Ilppo Kivivuori ja hallituksessa jatkavat myös Herman Saari, Kai Aarnio ja Heta Järvimaa-Luoto. Uusina hallitukseen valittiin Harri Lång, Mikko Juvonen ja Johanna Jyrkinen.

Vuosikokouksessa jaettiin myös palkintoja kuluneesta kaudesta: Ranking-sarjan ja myös Måns Anderssonin muistopalkinnon (Kruunuvuorenselän ranking -kisojen paras) voitti Filur (HTPS), rankingin parhaalle puuveneelle annettavan Åke Kindbergin maljan voitti Lipla (HTPS) ja starttiahkeruuspalkinnon Lina (BS) 39 kisastartilla. Vuoden kansanveneseuran palkinnon sai HTPS.

Kommentoi kirjoitusta.

Filurista Suomen mestari 2016

Keskiviikko 10.8.2016 klo 19.43

Roope Heikkilän kipparoima Filur (HTPS) on vuoden 2016 Suomen mestari, hopeaa otti Herman Saaren La Pampri II (SMPS) ja pronssia Tomme Finnen kipparoima Lina (BS). SM-kisa purjehdittiin HSS:n Champagne regatan yhteydessä 5.-7.8. Kilpailuun osallistui 20 folkkaria, joista kotimaisia 18 ja virolaisia 2. Kilpailun tulokset.

SM-kulta on Filurin kolmas (edelliset 2012 ja 2008) ja Roope Heikkilän kuudes (veneellä Mari-Ann 1998, 2003 ja 2005). Nyt hopeaa saanut Herman Saari otti kultaa vuosina 2013-15. Katso kaikki SM-kisojen voittajat.

Kommentoi kirjoitusta.

Tanskalaiset ja saksalaiset Helsingin Gold Cupin kärjessä

Sunnuntai 24.7.2016 klo 0.37

Folkkarien Gold Cupin kärkisijat meivät tanskalaisille ja saksalaisille. Voittoon purjehti Tanskan Per Jørgensenin kipparoima Kajka ennen Ditte Andreasenin Gistiä. Kolmas sija meni Saksaan Sönke Durstin hasta la vistalle. Paras suomalaistulos oli Herman Saaren La Pampri II:n kuudes sija. Ensimmäistä kertaa Suomessa pidetty, HSK:n isännöimä suurtapahtuma kokosi 65 venettä ja 200 purjehtijaa 7 maasta Helsinkiin.

Tulokset ja tapahtuman sivusto

Kuvia tapahtumasta Erik Lähteenmäen Sailpix-sivustolla ja Jarmo Vehkakosken (Filur) Picasa-albumissa.

Uutisia tapahtumasta Ruotsin kansanveneliiton sivuilla 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Folkkariväen "taktiikkapalaveri" Pyysaaressa pe 17.6.

Sunnuntai 12.6.2016 klo 12.21

Gold Cupiin ja muihin kesän kilpailuihin valmistautuvan folkkariväen taktiikkailta on HTPS:n vuosipäiväkisaa edeltävänä iltana Pyysaaren ravintolan yläkerran kabinetissa klo 18 alkaen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »