Ranking-sääntö uudistuu, puuveneille myös oma ranking

Keskiviikko 21.2.2018 klo 20:31


Folkkarien ranking-sääntö uudistuu ja yksinkertaistuu ensi kaudella. Pistelasku on sama kuin Hai-veneillä - jokaisesta ranking-kilpailusta vene saa pisteen osanotosta, pisteen jokaisesta voitetusta veneestä ja kilpailun voittaja vielä pisteen voitosta. Pisteet lasketaan veneittäin, ei kippareittain. Ranking-kilpailut ovat ratakilpailuja, joissa folkkari on omana luokkanaan.

Puuveneille on lisäksi erikseen puuvene-ranking. Tähän lasketaan puufolkkarien yleisissä ranking-kilpailuissa saamien pisteiden lisäksi puuveneiden pisteet Pyysaaren tiistaikilpailusarjoista ja vain puuveneille avoimista kilpailuista Viaporin tuopista ja heinäkuussa ensimmäistä kertaa purjehdittavasta Classic Folkboat Race -kilpailusta Porvoossa. Puuveneet ovat toki mukana myös kansanveneen yleisessä rankingissa.

Kansanveneliiton hallituksen helmikuun kokouksessa hyväksymä ranking-sääntö:

Pohjoismaisen kansanveneen ranking-sääntö 2018

Ranking-kilpailut: Pohjoismaisen kansanveneen ranking-kilpailuiksi lasketaan SM-kilpailu ja muut Suomessa pidettävät ratakilpailut, joissa kansanvene purjehditaan omana luokkanaan. Kansanveneliiton hallitus vahvistaa kauden kilpailukalenterin ja rankingiin laskettavat kilpailut huhtikuun loppuun mennessä.

Pistelasku: Veneet saavat pisteita jokaisesta ranking-kilpailusta seuraavasti:

  • yksi piste osanotosta

  • yksi piste jokaisesta voitetusta, kilpailussa lähteneestä veneestä

  • yksi piste kilpailun kokonaisvoitosta

Yhteispisteet: Ranking lasketaan vain veneelle. Jos pisteet menevät tasan, sijoitus SM-kilpailussa ratkaisee. Jos tasapisteissä olevat veneet eivät osallistuneet SM-kilpailuun, korkein pistemäärä yksittäisestä ranking-kilpailusta ratkaisee.

Puuvene-ranking: Yleisen kansanvene-rankingin lisäksi lasketaan erikseen myös puufolkkari-ranking. Tähän lasketaan mukaan puisten kansanveneiden saamat pisteet yleisistä ranking-kilpailusta sekä Viaporin tuopista, Svartbäck Classic Folkboat Race -kilpailusta ja HTPS:n tiistaikilpailusarjojen lopputuloksista.

Tulosten julkaiseminen ja palkinnot: Ranking-tilanne päivitetään viipymättä jokaisen osakilpailun jälkeen kansanveneliiton nettisivuille. Vahvistetut lopputulokset julkaistaan ja palkinnot jaetaan liiton vuosikokouksessa marraskuussa.

Ranking-sääntö on hyväksytty Suomen kansanveneliiton hallituksessa 15.2.2018

Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään