Pidä huoli mittakirjastasi ja tee siitä kopio!

Tiistai 12.11.2013


Kilpailuihin osallistuvalta kansanveneeltä edellytetään, että vene on luokkasääntöjen mukainen. Tämä osoitetaan SPV:n myöntämällä mittaustodistuksella eli mittakirjalla, jossa on liiton leima ja mittamiehen allekirjoitus. Mittakirjan pitää lisäksi olla kirjoitettu veneen nykyiselle omistajalle, eli aina omistajanvaihdoksissa mittakirja täytyy päivittää. 

Mittakirja on arvopaperi, jonka puuttuminen, tuhoutuminen tai katoaminen voi hankaloittaa kilpailukäyttöön tarkoitetun veneen myymistä. Kansanveneen uusintamittaus on iso ja työläs operaatio, jossa pitäisi mm. irrottaa köli punnitsemista varten. Siksi mittakirjasta kannattaa pitää hyvää huolta.

Erityisen hyvää huolta paperista täytyy pitää nyt, sillä folkkariliiton saaman tiedon mukaan Purjehtijaliiton toiminnan jatkaja Suomen Purjehdus ja Veneily on lopettanut  mittakirjojen kopioiden arkistoinnin - siitä tosin kenellekään mitään ilmoittamatta.

SPV:n omilla nettisivuilla edelleen kerrotaan, että mittakirjakopiot ja mittauspöytäkirjat arkistoitaisiin, mutta ainakin liiton toimisto on asiasta kuutamolla ja ilmoittaa, ettei heillä mitään kopiota ole.  

Suomen urheiluarkistosta löytyy Purjehtijaliiton arkisto ja sieltä mittakirjat aina vuoteen 2001 asti, mutta uudemmista veneistä ja 2001 jälkeisistä omistajanvaihdoksista ei.

Eli toimi heti: kaiva veneesi mittakirja esiin, ota siitä valokopio ja/tai skannattu pdf tai kännykkäkuva ja arkistoi ne varmaan talteen. Lähetä myös  yksi kappale pdf-tiedostoja tai kuvia  liittoon osoitteella folkkariliitto@gmail.com - meillä on tilaa arkistoida mittakirjoja jos SPV:llä ei ole.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini