30. Juhla-Tuopista suuri Folkkaritapahtuma?

Keskiviikko 4.12.2013 klo 16.37


Tervehdys, puufolkkaripurjehtijat!

Viaporin Tuoppi täyttää ensi kesänä 30 vuotta ja järjestäjä Suomenlinnan pursiseura on lähestynyt Folkkariliittoa alla olevalla ehdotuksella.

Koska liitto ei omista yhtään venettä, ehdotuksen toteutuminen on kiinni juuri teistä, jotka osallistutte kisaan.

Lue, kommentoi ja kerro, oletko itse veneinesi valmis sitoutumaan ja osallistumaan idean toteutumiseen:

==========

Ensi vuonna purjehditaan 30. Viaporin Tuoppi (huimaa!) ja SuPS on päättänyt panostaa juhlavuoteen mm. siten, että Tuoppi –tapahtuma on pitkä, pitkän historian kunniaksi. Tapahtuma järjestetään 14.-17.8.2014, itse Tuoppi lauantaina 16.8. Tapahtumaa markkinoidaan myös ns. suurelle yleisölle.

Kansanveneet ovat läpi Tuopin historian olleet kisan suurin luokka ja siksi SuPS/Tuoppi haluaisi nostaa folkkarit erityisasemaan tapahtumassa. Ehdotuksemme lyhykäisesti, jota toki voidaan yhdessä tarkentaa ja pohdiskella sikäli mikäli lämpenette ajatukselle:

Torstaina 14.8. pilvin pimein (ainakin 30) folkkareita rantautuu Suomenlinnan Varvilahteen, yleisö pääsee tutustumaan veneisiin ja jutustamaan veneistä. Samaan yhteyteen voidaan liittää jokin juhlistus, esim. folkkari, joka on osallistunut Tuoppiin useimmin, voittoisin folkkari, kaunein folkkari tms. Ja virolaisvahvistus on enemmän kuin tervetullutta! Illanvietto teltassa on folk(ka)ristinen.

Perjantaina 15.8. on Viaporin Tuoppi Jr –päivä. Silloin iltapäivällä, koska koulut ovat jo silloin alkaneet, on ‘kolmikanta hyväntekeväisyyspurjehdus’: SuPS, Club Renata ja folkkarit järjestävät folkkarikisan, jossa miehistöinä on nuoria, “jotka eivät ehkä muuten pääsisi merelle”. Samaan aikaan järjestetään optarikisa lapsille.

Club Renatan (www.clubrenata.fi) yhtenä tavoitteena on mm. tarjota nuorille innostavia merellisiä kokemuksia yhteistyössä muun merellisen yhteisön sekä lasten- ja nuorten parissa toimivien organisaatioiden kanssa. Viime Tuopissa kuudessa kilpailevassa veneessä oli Club Renatan yhteistyöorganisaation nuoria purjehtimassa, suurin osa ensimmäistä kertaa elämässään.

Ja lauantaina 16.8. JUHLA-TUOPPI!

Ehkä teistä tuntuu, että olen asialla kovin aikaisin, mutta mitä aiemmin tapahtuma saadaan kehittelyn alle, sen paremmin se tavoittaa sekä purjehtijat että ns. suuren yleisön. Myös osallistuvat folkkaristit voivat jo ajoissa sopia/järjestää vapaata aikaa tapahtumaa varten.

XXX Viaporin Tuoppi osallistuu omalla osastollaan Vene-messuille, jossa viimeistään tapahtuman ohjelman tulisi pääpiirteittäin olla julkaistavissa.

Pohdiskelkaapa ja kertokaa, mitä mieltä olette, lähdetäänkö kehittelemään hommaa eteenpäin?

Jään odottelemaan,
Tarja Tervo,
Viaporin Tuoppi
Suomenlinnan Pursiseura

==============================


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini