Keskustelu

Markus PyykönenAnnetaan/lahjoitetaan Pohjoismainen kansanvene L-13727.5.2021 21:23
Annetaan/lahjoitetaan Pohjoismainen kansanvene L-137. Vene on vuonna 1961 Nils & Paul Anderssonin itselleen veistämä ja on yksi kolmesta ko. veistämön ensimmäisistä folkkareista. Kyseisellä veneellä Anderssonit ovat voittaneet samana vuonna folkkareiden 1. epävirallisen SM-regatan Helsingin edustalla. Lehtijutusta ja veneen alkuperäisestä mittakirjasta löytyy kopiot.

Veneen runko on mäntyä, kaaret saarnia, kölitukit, peräsin ja peräpeili valkotammea sekä sitlooda ja ruffin sivut mahonkia. Masto ja puomi ovat lehtikuusta.

Vene on ollut useita vuosia kuivilla katoksessa, joka osittain romahti edellisenä talvena. Runko on otettu puupuhtaaksi joskus 2000-luvun alussa. Kyllästetty pellavaöljyllä ja lakattu kolmeen kertaan. Samoihin aikoihin veneeseen on rakennettu vanerikansi, joka on epoksoitu/kuidutettu.

Köli on hiekkapuhallettu ja pohjamaalattu 2008. Vanhat kölitukit ja pultit olivat huonokuntoiset, joten ne on purettu pois. Uudet kölipultit on sorvattu vähähiilisestä teräksestä sekä valkotammiset uudet kölitukkiaihiot ovat olemassa. Kaarien korjauksia on aloitettu, mutta näissä on vielä paljon tehtävää. Lisäksi valkotammesta on veistetty uusi peräsin.

Alkuperäinen lehtikuusimasto on tallessa ja kohtuullisessa kunnossa. Toinen sivuvantti on poikki. Puomi on puhdistettu puulle.

Vene sijaitsee tällä hetkellä Länsi-Uudellamaalla Raaseporin Karjaalla. Oma aika ei ole viime vuosina enää millään riittänyt tähän projektiin, joten toivottavasti se löytäisi vielä uuden kodin ja pääsisi joskus vesillekin.

Pientä korvausta vastaan löytyy myös Origon keitin, käyttämättömiä plokeja yms. tavaraa. Lisäksi kahdet kisapurjeet sekä spinnu 80-luvulta tulevat mukaan. Veneen heloitus on pääosin tallessa kuten levanki, skuuttikiskot, puomin ja maston helat, vinssit yms.

EmilRe: Annetaan/lahjoitetaan Pohjoismainen kansanvene L-13710.6.2021 15:04
Hei! Onko puomipeitettä/puomitelttaa mahdollisesti varastossa? Olen kiinnostunut kuulemaan myös mitä muuta tarviketta löytyy?

Jon GronvallRe: Annetaan/lahjoitetaan Pohjoismainen kansanvene L-1375.8.2021 18:55
Terve, vieläkö tämä ilmoitus on ajankohtainen? Olisin vakavasti kiinnostunut tulemaan katsomaan ja vähän kyselemäänkin projektista.

Markus PyykönenRe: Annetaan/lahjoitetaan Pohjoismainen kansanvene L-13721.9.2021 21:45
Hei, pahoitteluni, tämän palstan seuranta on jäänyt epähuomiossa kokonaan väliin. Vene on edelleen saatavilla ja katsomaan toki pääsee. Soita puh 040 840 2428 tai laita viestiä markus.pyykonen@gmail.com, niin jutellaan lisää.

Varusteista, puomipeitettä tai telttaa ei muistaakseni ole. Sitloodan suojaksi tarkoitettu pressupeite löytyy. Sitten Origon keittimen lisäksi ainakin laipioasenteinen uusi Suunnon sektoriruusullinen kompassi, kuparinauloja ja niittejä. Vanha heloitus, kulkuvalot, järeähkö perämoottoriteline, yms. ovat myös tallella, mutta toki menevät ensisijaisesti veneen mukana.

Jonathan ClabburnRe: Annetaan/lahjoitetaan Pohjoismainen kansanvene L-1371.12.2021 11:09
Hi Markus,

Do you still have the Origon stove? I am looking for one (and also some interior fit out things for our Folkkari).

Thanks,
Jonathan
clabburn@gmail.comVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: