Keskustelu

Göran WeberMiehistön SPV jäsenyys23.3.2018 16:19
Onko asia nyt aivan selvä ja loppuun käsitelty liittyen SM sääntöihin (ja ovatko meidän nyt lopullisesti hyväksytty) ja koko miehistön pakosta kuulua johonkin pursiseuraan?

pekkaRe: Miehistön SPV jäsenyys23.3.2018 20:50
Näin asiasta on säädetty:


SUOMEN PURJEHDUS JA VENEILY ry
PURJEHDUKSEN SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
Nämä säännöt on hyväksytty hallituksen kokouksessa 30.3.2015


Hyväksyttyihin sääntöhin kuuluu tämä liite:


LIITE: OHJE LUOKAN SM-KILPAILUSÄÄNTÖJEN VÄHIMMÄISSISÄLLÖSTÄ

Ja liitteestä löytyy tämä:

1.2 Maininta siitä, että perämiehen ja miehistön tulee olla SPV:n jäsenseuran tai,
ulkomaisen veneen osalta, vastaavan ulkomaisen seuran jäseniä. Lisäksi maininta siitä, että kilpailukutsussa tulee olla maininta osallistumisen edellytyksestä, että veneen vastuuhenkilön on ennen ensimmäistä lähtöä annettava kirjallisen vakuutuksen itsensä ja miehistönsä puolesta, että jäsenyysvaatimus on täytetty.


Hyväksytyissä säännöissä on maininta, että Purjehduksen kilpailusääntölautakunta voi erityisestä syystä myöntää luvan poiketa näistä säännöistä. Käytyjen keskusteluiden perusteella jäsenyysvaatimuksesta tuskin tullaan myöntämään poikkeusta.


Asia on kyllä aivan selvä ja loppuunkäsitelty toistaiseksi. Jos oikein muistan, myös luokan Sm säännöt on hyväksytty.

SteffiRe: Miehistön SPV jäsenyys28.3.2018 9:51
Olen samaa mieltä kuin moni muu että se olisi helpompaa jos miehistön ei tarvitsisi olla SPV.n jäsenseuran jäsen. Mutta tosiasia on kuitenkin se että jäsenyyden myötä kuuluu vakuutus (käsittääkseni).
Ja onhan sekin totta että kaikissa muissakin urheilulajeissa on oltava jonkin seuran jäsen.

Ilppo KivivuoriRe: Miehistön SPV jäsenyys30.3.2018 19:19
SPV on hyväksynyt kesäkuussa 2016 folkkarin SM-säännöt. Niiden mukaan kipparin on annettava ennen ensimmäistä lähtöä kirjallinen vakuutus siitä, että koko miehistö on SPV:n jäsenseurojen jäseniä ja ulkomaisessa veneessä vastaavien ulkomaisten seurojen jäseniä. Säännöt ovat tässä: https://www.folkkari.net/16

Monissa seuroissa on edullinen miehistöjäsenyys ja myös valmius ottaa uusia jäseniä nopealla aikataululla. Esimerkiksi viime kesän SM-kisojen yhteydessä järjestäjäseura HTPS hyväksyi useita uusia gastijäseniä juuri ennen kisoja.

Miehistön jäsenten ei tarvitse kuulua samaan seuraan ja venekin voi olla rekisteröitynä vielä johonkin muuhun seuraan.

Jos halutaan järjestää SPV:n alaiset SM-kisat, ei auta muu kuin sopeutua tähän. Itse pidän kyllä tätä jäsenyysvaatimusta ihan kohtuullisena ja tavanomaisena.

PekkaRe: Miehistön SPV jäsenyys30.3.2018 20:23
Tuo SM kisojen jäsenvaatimus johtaa juuri Ilpon mainitsemaan jäsenyyskikkailuun. Siinähän ei ole mitään järkeä.
Minua hieman häiritsee se, että en oikein ymmärrä, mistä tuo jäsenyysvaatimus ihan oikeasti tulee. Perinneluokissa ainakin tulisi olla mahdollisuus tarjota kisaelämyksiä SPVn ulkopuolisillekin. Ehkäpä sieltä sitten uusia jäseniä tulisi, ihan vapaaehtoisesti!

Antti VRe: Miehistön SPV jäsenyys1.4.2018 11:02
SM-säännöissä pistää silmään kohta 6.3 jonka mukaan osapurjehduksen tavoiteaika on 1,5 h. kun tyypillisesti osapurjehduksen kesto on n. 45 minuuttia, vain puolet tavoiteajasta. Kryssin/lenssin pituus tulisi olla n. 1,5 mpk jotta kahdella ratakierroksella päästään lähelle tavoiteaikaa. Näin pitkää rataa on Helsingin vesillä vaikea rakentaa muualle kuin Ytterskärille. Tulevan kesän SM rata-alue lienee Merisataman edustalla oleva C alue ja näin ollen näyttäisi että tänäkin vuonna saadaan lyhytrata-SM.

GöranRe: Miehistön SPV jäsenyys1.4.2018 12:00
Heippa. SPV puolusti jäsenvaatimusta sillä että on outoa antaa SPV:n mitali (niin kuin SM:issä annetaan) jollekin joka ei kuulu SPV seuraan. Jotenkin loogista.

Mutta Antin pointtiin tavoiteajasta ja radan pituudesta. Tästä aina syytä jutella järjestävän seuran kanssa. Kolmas kierros voisi auttaa jos rataa ei saa pidemmäksi, mutta kyllähän se olisi suotavaa että olisi majdollisimman pitkät legit. Yksi tapa on laittaa startti toiseen ääripäähän ja maaliintulo pitkän kryssin päätteeksi - niin kuin GC:ssä ja ainakin kerran ollut Hangossa (HUS). Hyvät keskustelut hyvät ystävät!!

Petri VuorjokiRe: Miehistön SPV jäsenyys3.4.2018 15:00
https://www.sailingworld.com/casual-race-rules

Tämä ei suoranaisesti liity miehistön jäsenyyteen, enkä tiedä onko relevantti Suomessa. Mutta sääntöihin kuitenkin.

pekkaRe: Miehistön SPV jäsenyys10.4.2018 19:58
Yep, läheltä liippaa, mutta ei osu miehistöön folkkareissa. Hyvä artikeli joka tapauksessa, Petriltä mainio löytö. Dick Rose on hyvä kaivamaan säännöistä vähemmän luettuja kohtia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: