Tour de Gulf of Finland 2021

Maanantai 28.12.2020 klo 20.35 - Folkkariliitto

Vuoden 2021 heinäkuu tulee olemaan varsinainen superkuukausi kilpaileville folkkareille. Epävirallisesta maailmanmestaruudesta eli Kansanveneiden Kultapokaalista (Gold Cup) kilvoitellaan Tallinnassa, Piritan edustalla. Lisäksi Tallinnaan matkaavia ulkomaalaisia veneitä houkutellaan osallistumaan koviin harjoituskilpailuihin Suomessa, nimittäin Hangon Regattaan ja SM:iin Hangossa ennen Gold Cupia.

  • 9–11 heinäkuuta – Hangon Regatta
  • 13–15 heinäkuuta – Suomen Mestaruudet, Hanko
  • 24–29 heinäkuuta – Gold Cup, Tallinn
2021_Tour_de_Gulf_of_Finland_Folkboat.png

Kommentoi kirjoitusta.

Spiiralla alkukausi ja Kalevista vuoden seura

Tiistai 15.12.2020 klo 0.24

Kansanveneliiton vuosikokous pidettiin 25.11. osin NJK:lla ja osin koronatilanteen vuoksi etäkokoukseksi muutettuna. Kokouksen asiaa:

  • Liiton hallitus pysyi melkein ennallaan. Uudeksi sihteeriksi valittiin Hannele Mäkimartti. Liiton puheenjohtajana jatkaa Ilppo Kivivuori ja varapuheenjohtajana Stefan Westerlund.
  • Kevään tapahtumat jatkuvat vielä enimmäkseen etänä, mutta purjehduskaudella 2021 odottaa Tallinnan Gold Cup ja sitä edeltävät heinäkuun superviikot, SM-kisat Hangossa ja edelllisinä viikonloppuina Helsingin ja Hangon regatat.
  • Liitto suosittelee kisajärjestäjille, että 2021 kaikki alkukauden kisat ennen Tallinnan Gold Cupia, myös SM-kisat, ajetaan ilman spinaakkeria. Lyhytrata-SM ja muut Gold Cupin jälkeiset kisat ajetaan spinnulla.
  • Vuoden 2021 kauneimman kansanveneen valitsevaksi yhden hengen tuomaristoksi on kutsuttu Jari Laamanen. Tulos julkistetaan syksyllä, koko kesä aikaa lobata ja saada vene Jarin silmien ja kameran eteen.
  • Vuoden 2020 kansanveneseura on Kalevi Jahtklubi. Kiertopalkinto annetaan seuralle, jonka veneet ovat jättäneet eniten veneitä taakseen vuoden SM-kisoissa. Kalev osallistui SM-kisoihin kahdeksalla veneellä, ja vaikka kuinka laskimme sijoituksia edes ja takaisin, perinteisesti Helsingin ja Naantalin väliä kulkenut kiertopalkinto päätyy nyt Tallinnaan.

Kommentoi kirjoitusta.