Vuosikokous 2009: Spinnukysymykseen ei ratkaisua

Keskiviikko 11.11.2009


spinnu.jpg

Suomen kansanveneliiton vuosikokous pidettiin 11.11. Helsingissä. Kokouksen kuumin keskustelunaihe oli ehdotus spinnusta luopumisesta. Tähän asiaan ei saatu vieläkään päätöstä. 

Alkuperäisen suunnitelman mukaan spinnuasiasta oli tarkoitus vain äänestää -keskustelua on käyty täällä netissä koko syksyn. 

Juuri ennen kokousta kävi kuitenkin ilmi, että liiton säännöt eivät mahdollista jäsenten osallistumista päätöksentekoon valtakirjoilla, mikä aiheutti suurta hämmennystä: Kokoukseen oli toimitettu pitkälti toistakymmentä valtakirjaa jäseniltä jotka eivät pääseet paikalle mm.arkipäivän ja pitkän matkan takia.  Valtakirjalla halusivat osallistua mm. useat länsirannikon aktiiviset kilpapurjehtijat, samoin useita helsinkiläisiä folkkarikonkareita.

Kokouksessa nousivat esiin myös muut juridiset asiat: mitä kansanväliset säännöt sanovat spinnusta ja  mitäi tse asiassa liiton vuosikokous voi asiasta päättää.   Koska asia vaikutti vähi täänkin epäselvältä, tilanteesta kryssittiin ulos asettamalla työryhmä selvittämään pykäläkiemuroita tarkemmin. Ensi helmikuuss on tarkoitus pitää ylimääräinen jäsenkokous, jossa päätöksentekoa yritetään seuraavan kerran.

 Muut vuosikokousasiat sujuivatkin sopuisasti.  Hallitukseen valititin uudelleen erovuorossa olleet Soile Parkkinen ja Heta Järvimaa, ja kauden parhaat saivat palkintoja seuraavasti:

Rankingtulokset:

1.  Antti Vallittu HSK,  FIN-302 Miru, FIN-266 Seej

2.  Petri Vuorjoki HSK, FIN-304 Helmi

3.  Tage Bergholm BSS, FIN-326 Galeijan II


Månsin muistomalja Kruunuvuorenselän kisojen parhaalle:  FIN-367 Pinkki, Juhani Bremer HTPS

Åke Kindbergin malja parhaalle puuveneelle:  FIN-354 Aino, Jari Järvimaa HSK

Paras kansanveneseura: HSK

Avainsanat: Vuosikokous, Spinnukysymys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini