Tervetuloa Suomen Kansanveneliiton nettisivuille! Täältä löydät tietoa ja uutisia kansanvenepurjehduksesta sekä ohjeita veneen kunnostukseen.

Liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaamme!


WB-Sailsin trimmi-ilta folkkaripurjehtijoille 7.3.

Keskiviikko 23.1.2019 klo 9.40

WB-Sails järjestää tiloissaan Lauttasaaressa trimmi-illan kansanvenepurjehtijoille torstaina 7.3.2019 klo 18 - 21. Tilaisuudessa puhuu Mikko Brummer ja muita jäseniä WB-Sailsin osaavasta tiimistä. Agendalla on:

  • Miten ja miksi purjeiden- ja rikin trimmillä tulee reagoida vaihtuviin sääolosuhteisiin ja erikoistilanteisiin kilparadalla
  • Startti, pinching, kevyt tuuli, aallokko, puuskat jne.
  • Lenssitrimmi spinaakkerilla ja spiiraten
  • Valokuvamateriaalia naisten maljasta

Lue kutsu ja ilmoittaudu listaan tästä linkistä viimeistään ma 4.3.

Lisätiedot: tiina@wb-sails.fi

Kommentoi kirjoitusta.

NFIA:n lisäykset luokkasääntöön ja Gold Cupista

Torstai 10.1.2019 klo 14.41

Folkkarin luokkasääntöä on muutettu mm. sallimalla tiikin korvaaminen edullisemmalla ja ympäristöystävällisemmällä irokolla. Myös luokan epävirallisen maailmanmestaruuskilpailun Gold Cupin sääntöjä on päivitetty.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luokkasääntö, Gold Cup

Kenneth Thelen taktiikkaillassa Skifferissä 16.1.

Maanantai 17.12.2018 klo 21.01

Folkkariliitto järjestää taktiikkaillan ravintola Erottajan Skifferissä keskiviikkona 16.1.2019 klo 18 alkaen. Teemaan johdattelee Kenneth Thelen, jolla on kansainvälistä arvokisamenestystä neljältä vuosikymmeneltä klassisista 8mR- ja 5.5mR-luokista moderniin Melgesiin ja pienestä Solingista maxivene Belmont Finland II:n maailmanympäripurjehdukseen. Tule tapaamaan folkkariväkeä ja kuulemaan Thelenin taktiikkakikat!

Kommentoi kirjoitusta.

Osallistu ratapurjehduksen sääntöseminaarin 13.1.2019

Maanantai 17.12.2018 klo 11.14 - F-liitto

Sunnuntaina 13.1. NJK:lla Koivusaaressa on ratavenepurjehduksen sääntöseminaari, jossa kansainvälinen tuomari Mats Björklund perehdyttää ratapurjehduksen tärkeimpiin sääntöihin ja niiden tulkintoihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kilpapurjehdus, säännöt, koulutus

Täysi tupa liiton vuosikokouksessa

Tiistai 27.11.2018 klo 17.37

Suomen kansanveneliiton vuosikokouksessa perjantaina 23.11. vallitsi tiivis tunnelma, kun ravintola Skifferin kabinetti pakkaantui täyteen kokousosallistujista. Kokouksessa kuultiin olympiavoittaja Esko Rechardtin alustus ja palkittiin kauden rankingvoittajia. Yleisen rankingin voitti FIN-316 Pärske, kipparina Roope Heikkilä (NPS) ja puuvenerankingin FIN-172 Lipla, kipparina Markku Jutila (HTPS).

Kaudelle 2019 suunnitellaan mm. uutta gastikurssia toukokuussa HTPS:n vuosipäiväkilpailun yhteydessä ja yhteistä eskaaderipurjehdusta Hangon regattaan heinäkuun alussa. SM-kilpailut ovat elokuussa HSK:lla.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Veera Andreasén, Tage Bergholm ja Mika Lehtonen. Vanhasta hallituksesta jatkavat Ilppo Kivivuori (pj), Stefan Westerlund (vpj), Jukka Ahokas, Kenneth Lindblad ja Antti Metsä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Liiton vuosikokous

Viro hakee Gold Cupia 2021

Keskiviikko 21.11.2018 klo 14.56

Kansainvälisen kansanveneliiton NFIA:n hallituksessa on ollut esillä Viron hakemus luokan epävirallisen maailmanmestaruuden, Gold Cupin järjestämiseksi Tallinnassa 2021. 2019 kisat ovat Tanskassa ja 2020 kisoja haetaan Saksaan. NFIA pohti myös kansainvälisen rankingsarjan perustamista ja irokon sallimista folkkarin materiaalina.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Folkkariliiton vuosikokous ja pikkujoulut 23.11.2018

Tiistai 23.10.2018 klo 16.42

KUTSU

Folkkariliiton vuosikokous ja pikkujouluillanvietto on perjantaina 23.11. klo 18 alkaen Viiskulman ravintola Skifferissä. Tule vaikuttamaan liiton toimintaan ja tapaamaan folkkariväkeä. Alustajavieraana Esko Rechardt, ohjelmassa myös ranking-palkintojen jako ja aktiivisesti kilpailevien puuveneiden palkintojen (Heikkilän fokka ja Helly Hansenin takit) arvonta.

Kommentoi kirjoitusta.

Folkkarien tarinat talteen uudistettuun venerekisteriin

Tiistai 23.10.2018 klo 16.15

Jokaisella folkkarilla on tarina, ja useimmilla jo aika monen vuosikymmenen mittainen. Folkkariliiton venerekisteri on uudistunut, ja sen tarkoituksena on palvella paremmin folkkariperinteen tallentamista, mutta myös tarjota näppärä tallennuspaikka esim. mittakirjalle.

Uudessa rekisterissä on oma vapaamittainen dokumentti jokaiselle kansanveneelle. Etusivulle on koottu liiton tiedossa oleva veneen nimi- ja omistajahistoria. Rekisteriin kannattaa tallettaa veneen uudet ja vanhat mittakirjat. Täältä mittakirja on näppärästi tarjolla, kun sitä tarvitsee. Monista veneistä on myös vanhoja mittakirjoja ja kuvia sekä tarinoita vuosien varrelta.

Osallistu siis folkkariperinteen kokoamiseen ja julkaisuun, tarkista oman tai tuntemasi veneen tiedot ja lähetä kuva mittakirjastasi, kaikenlaisia muita kuvia ja tarinoita veneen vaiheista. Uuteen rekisteriin tästä linkistä. Linkki avaa taulukon, josta haet veneen tiedot sen purjenumerolla.

Kommentoi kirjoitusta.

Kansanveneen Suomen Mestaruus 2018

Maanantai 20.8.2018 klo 8.06 - Liitto

Kansanveneiden Suomen Mestaruuskilpailut vuonna 2018 järjesti Suomalainen pursiseura Helsingissä. Seura on saaressa vaikkakin hyvin lähellä kaupungin keskustaa. Paikka ja sen tunnelma on vailla vertaa. 23 veneellistä folkkaripurjehtijoita viihtyi hyvin näissä suurella sydämellä järjestetyissä kisoissa. Sää suosi tapahtumaa, kelit olivat vaihtelevat kevyestä kovaan tuuleen ja pientä dramatiikkaakin oli mukana.

Kilpailuja järjestettiin kolmena kilpailupäivänä ja kärjen järjestys selvisi vasta aivan viimeisessä purjehduksessa. Tulokset

Onnea voittajille ja kiitos järjestäjille!

Linkki Sailpix:n kuvamateriaaliin tapahtumista vesillä tästä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SM kilpailu

Gastileirin kautta kilpailemaan

Torstai 19.4.2018 klo 17.39

Kiinnostaako kilpapurjehdus? Folkkariliitto järjestää 26. ja 27.5. Helsingissä ilmaisen gastileirin aloitteleville kisamiehistön jäsenille.

2018 ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ LINKISTÄ

Lauantaina tutustutaan kilpailemiseen seuraamalla katsojaveneestä HTPS:n vuosipäiväkilpailua Kruunuvuorenselällä kokeneen kilpapurjehtijan selostamana ja kuullaan maissa osanottajien kommentteja. Sunnuntaina osallistujat jaetaan miehistöksi kokeneiden kippareiden folkkareihin ja päivän harjoituksissa vesillä opetellaan miehistön jäsenen perustaitoja.

Tapahtuma sopii myös ei lainkaan tai vain vähän kilpailleille folkkaristeille, ja siihen saa osallistua myös omalla veneellä. Tukikohtana on HTPS Laajasalon Pyysaaressa. Ilmoittautumiset ja tiedustelut folkkariliitto@gmail.com.

Kommentoi kirjoitusta.

Uuden alumiinimaston tekijän haastattelu

Torstai 19.4.2018 klo 15.46 - Folkkariliitto

Linkin takana mielenkiintoinen haastattelu Bjarne Marcussenista, jonka johtama purjehtijaryhmä kehitti pohjoismaiseen kansanveneeseen uuden alumiinimaston. Uusi masto osoittautui hyväksi 2017 Gold Cupissa, sillä voitettiin kilpailu ja lisäksi kymmenen parhaan joukossa oli kaksi muuta venettä saman valmistajan mastolla.

Tiedustelut: Bjarne Marcussen Mob. +45 40 358414  tc_engineer@folkboat.com

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bjarne Markussen, Alumiinimasto

Helly Hansen ja Heikkilä Sails palkitsevat kilpailevia puufolkkareita

Maanantai 2.4.2018 klo 11.28

Aktiivisesti ensi kesän kilpailuihin osallistuville puufolkkaristeille on kannustimena arvonta arvokkaista palkinnoista. Helly Hansen tarjoaa purjehdustakit koko miehistölle, aktiivisena folkkaripurjehtijanan tunnetun Roope Heikkilän Heikkilä Sails taas tuliterän fokan.

Palkinnot arvotaan kauden päätteeksi niiden puufolkkarien kesken, jotka ovat osallistuneet SM-kisaan ja sen lisäksi vähintään kolmeen muuhun ranking-kilpailuun. Mukaan luetaan sekä yleiset että puuveneranking-kilpailut. Kilpailukalenteri: https://www.folkkari.net/32609

Kommentoi kirjoitusta.

Suomenlahden malja -sarja ratkaisee, kummalla puolella lahtea kovemmat folkkaristit

Maanantai 2.4.2018 klo 11.09

Viron kansanveneliiton ehdotuksesta purjehditaan ensi kesänä Suomenlahden malja -palkinnosta heinä-elokuun taitteessa.

Ensimmäinen osakilpailu on Greta Cup Naissaaressa Tallinnan edustalla 28.7. ja jälkimmäinen SM-kisat Helsingissä 16.-19.8.

Puuveneet kilpailevat omasta maljastaan ja siihen lasketaan mukaan myös Viaporin tuoppi 11.8. ja sen esikisaksi suunniteltu puufolkkarien lyhytratakilpailu Helsingissä perjantaina 10.8. Kokonaiskilpailussa ovat mukana veneet, jotka ovat osallistuneet osakilpailuihin molemmilla puolella lahtea.

1 kommentti .

Kiitos Theis Palm ja North Sails hyvästä koulutuspäivästä

Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.54 - Folkkariliitto

Noin tusina folkkaripurjehtijaa osallistui lauantaina 17.2. luentomuotoiseen koulutuspäivään, joka järjestettiin Folkkari- ja Louhipurjehtijoille. Eniten kokemuksistaan ja tiedoistaan kertoi tanskalainen Theis Palm, joka oli rakentanut päivään kolme mielenkiintoista teemaa. Näistä kaksi kosketti suoraan folkkaria ja kolmas oli vastaavasti kohdistettu lähinnä Louhille.

North Sails:n koulutuksesta jaettu materiaali luettavissa tästä.

1 kommentti . Avainsanat: Trimmaus

Ranking-sääntö uudistuu, puuveneille myös oma ranking

Keskiviikko 21.2.2018 klo 20.31

Folkkarien ranking-sääntö uudistuu ja yksinkertaistuu ensi kaudella. Pistelasku on sama kuin Hai-veneillä - jokaisesta ranking-kilpailusta vene saa pisteen osanotosta, pisteen jokaisesta voitetusta veneestä ja kilpailun voittaja vielä pisteen voitosta. Pisteet lasketaan veneittäin, ei kippareittain. Ranking-kilpailut ovat ratakilpailuja, joissa folkkari on omana luokkanaan.

Puuveneille on lisäksi erikseen puuvene-ranking. Tähän lasketaan puufolkkarien yleisissä ranking-kilpailuissa saamien pisteiden lisäksi puuveneiden pisteet Pyysaaren tiistaikilpailusarjoista ja vain puuveneille avoimista kilpailuista, Viaporin tuopista, lyhytrata-kisa ennen tuoppia ja heinäkuussa ensimmäistä kertaa purjehdittavasta Classic Folkboat Race -kilpailusta Porvoossa. Puuveneet ovat toki mukana myös kansanveneen yleisessä rankingissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Lisää kirjoituksia