Tervetuloa Folkkariliiton nettisivuille! Täältä löydät tietoa ja uutisia kansanvenepurjehduksesta sekä ohjeita veneen kunnostukseen. Liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaamme!


Vielä ehtii kilpailuihin

Maanantai 16.9.2019 klo 16:08

Kausi lähestyy loppuaan, mutta vielä ehtii: Seasons End -kisa on tänä vuonna HTPS:n isännöimänä sunnuntaina 29.9. Kilpailussa ajetaan enintään viisi starttia lyhyellä radalla Kruunuvuorenselällä. Sitä ennen on vielä Pyysaaren tiistaikisojen viimeinen osakilpailu 17.9., naiskippareiden Naisten malja tiistaina 24.9. ja HTPS:n tasoitusmalja lauantaina 28.9. Älä unohda myöskää vuoden kaunein folkkari-kilpailua.

Kommentoi kirjoitusta.

Missä Suomen kaunein folkkari?

Maanantai 16.9.2019 klo 16:04

Folkkari on paitsi käytännöllinen, merikelpoinen, edullinen, kestävä ja nopea, myös kaunis vene. Kauden päätteeksi valitaan myös Suomen kaunein folkkari. Ehdotuksia voi tehdä syyskuun loppuun saakka liiton sähköpostiin (folkkariliitto@gmail.com). Voittaja valitaan kirjallisuuden Finlandia-palkinnosta tutulla yhden tuomarin menetelmällä: vuoden 2019 kauneimman folkkarin kilpailun tuomarina on pitkän linjan folkkaripurjehtija, elokuvaohjaaja Kari Paljakka. Palkinto jaetaan liiton vuosikokouksessa marraskuussa.

Kommentoi kirjoitusta.

FIN-300 Ella Suomen mestari 2019

Tiistai 3.9.2019 klo 23:20

Stefan Westerlundin kipparoima Ella (HSS) voitti vuoden 2019 Suomen mestaruuden. Steffin miehistössä purjehtivat Tarmo Santasalo ja Veera Andreasen. Hopeaa otti Herman Saaren La Pampri II ja pronssia Roni Saksin Blondi II. HSK:n isännöimään, Melkin radalla purjehdittuun kilpailuun osallistui 23 venettä, 19 Suomesta ja 4 Virosta. Paras puuvene oli virolainen Greta kipparinaan Liise Köösel (KJK) ja vuoden nuori tulokas Filuria kipparoinut Fabian Björndahl (GSK). Tulokset: https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/b4821a18-1c43-443b-90d8-e9c2604e0e21#!/results?classId=653201f8-7fef-4211-8229-3510a6dca8c6

Kommentoi kirjoitusta.

Kisakausi käyntiin, rankig-sarjat alkavat

Keskiviikko 29.5.2019 klo 20:29

Yleiseen folkkarirankingiin kuuluu viisi vähintään kaksipäiväistä ratakilpailua. Sarjaan avaa  Spring Cup (HSK) kesäkuun alussa, ja siihen kuuluvat lisäksi Helsingin regatta, Hangon regatta, SM-kilpailu ja Pro Sailor Classic -regatta.

Puuvenerankingiin lasketaan yleisten ranking-kisojen lisäksi tiistaikisat ja yksipäiväiset ratakilpailut sekä vain puuveneille avoimet Svartbäck Classic, Krunan Kippo ja Viaporin tuoppi.

Kauden avanneen yksipäiväisen Vuosipäiväkilpaiun (HTPS) ja sen päättävän End of Season Racen (SPS) yhteistuloksista lasketaan Helsingin mestaruus.

Kruunuvuorenselän tiistaikisojen folkkariluokka on jo täydessä käynnissä. HTPS:n LYS-kilpailuissa Naisten malja, Emäsalon lenkki ja Tasoitusmalja on perinteisesti ollut myös vahva folkkariedustus.

Kommentoi kirjoitusta.

Tule gastikurssille 25.-26.5.2019

Tiistai 9.4.2019 klo 20:27

Kiinnostaako kilpapurjehdus, mutta vene tai miehistöpaikka puuttuu? Omistatko retkifolkkarin, ja haluaisit oppia purjehtimaan nopeammin? Folkkariliiton kilpagastikurssilla 25.-26.5. tutustutaan ratakilpapurjehdukseen ja opetellaan kilpailevan veneen miehistön jäsenen perustaitoja hyvässä seurassa.

Lue lisää »

16 kommenttia .

Sään muutosten ennakointi, luento 17.4.

Torstai 4.4.2019 klo 19:36 - Folkkariliitto

Pilvilautta lähestyy lounaasta, mennäänkö seuraavalla kryssillä oikeaan vai vasempaan laitaan? Onko tämä kysymys joskus kummitellut mielessäsi? Nyt tarjolla tietoa sääilmiöiden vaikutuksista rataolosuhteisiin.

Neljissä olympialaisissa valmentajana ja meteorologina toiminut Martin Gahmberg tulee kertomaan miten ratapurjehtijan tulee lukea sään merkkejä.

Tapahtumapaikkana Ravintola Ukkomunkin kabinetti Munkkiniemessä, keskiviikkona 17.4. klo 18 - 20.

Ilmoittaudu tähän linkitetylle listalle. 40 ensimmäistä mahtuu mukaan. Osallistumismaksu on 15 euroa, maksetaan käteisellä paikan päällä.

Kommentoi kirjoitusta.

Huhtikuussa tapahtuu

Maanantai 1.4.2019 klo 10:20

Paitsi fiksataan veneitä purjehduskuntoon, huhtikuussa tapahtuu muutakin:

- Folkkarisauna Kotiharjun saunan yksityispuolella tiistaina 2.4. klo 18-20. Hinta 14,-, ei ennakkoilmoittautumista.

- Vasenta vai oikeaa reunaa? Purjehdusmaajoukkueen meteorologi Martin Gahmberg kertoo folkkaristeille sään vaikutuksesta ratakilpapurjehdukseen keskiviikkona 17.4. klo 18 alkaen ravintola Ukko-Munkin kabinetissa. Hinta 15,-.

- Muistathan maksaa liiton jäsenmaksun. Jos et ole saanut laskua sähkö- tai tavalliseen postiisi, otathan yhteyttä. SPV:n suulin kautta kaikki laskut eivät ole menneet perille, mutta osalla jäsenistä on myös vanhentuneita yhteystietoja.

- Jos olet kiinnostunut osallistumaan syksyllä San Fransisco Cupiin, ota yhteyttä liiton hallitukseen huhtikuun aikana. Suomelle on varattu yksi vene, liitto valitsee lähtijät toukokuussa.

Kommentoi kirjoitusta.

Folkkarit eskaderina Hankoon heinäkuussa

Tiistai 19.3.2019 klo 13:24

Hangon regatta on paitsi perinteikäs kilpailu, jossa folkkarit ovat olleet mukana vuosikymmeniä, myös Folkkariliiton tämänvuotisen retkieskaderipurjehduksen kohde.

Helsingistä tulevat lähtevät keskiviikkoaamuna 3.7. ja kokoontuvat illaksi Barösundin ravintola Scolan laituriin, missä saunotaan ja vietetään iltaa. Turun suunnasta tulevat kokoontuvat tiistai-iltana 2.7. Airiston hotellilla ja jatkavat sieltä keskiviikkoillaksi Högsåraan. Torstaina jatketaan molemmista suunnista Hankoon ja regatan lähdöt ovat perjantaista sunnuntaihin. Perjantai-iltana on Hangossa myös folkkariporukan tapaaminen.

Eskaderipurjehdus ei ole kilpailu, moottoriakin saa käyttää ja kaveria auttaa. Eskaderiin ja sen illanviettoihin voi osallistua myös osan matkaa ja vaikka ei olisi Hangon regatan kilpailuun osallistumassakaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Maaliskuussa tapahtuu

Tiistai 12.2.2019 klo 20:13

  • Folkkari- ja haipurjehtijoiden saunailta tiistaina 5.3. klo 18.
  • WB-sailsin trimmi-ilta torstaina 7.3.
  • Turun seudun folkkaripurjehtijoiden tapaaminen on perjantaina 8.3. klo 19 Kellariravintolassa Linnankadulla.
  • Puuveneen kunnostajien tapaaminen Pyysaaressa sunnuntaina 31.3. klo 13. 
  • Parittomien viikkojen torstaisin iltamäet Nuuksion Swinghillissä klo 17.

Lue lisää »

3 kommenttia .

WB-Sailsin trimmi-ilta folkkaripurjehtijoille 7.3.

Keskiviikko 23.1.2019 klo 9:40

WB-Sails järjestää tiloissaan Lauttasaaressa trimmi-illan kansanvenepurjehtijoille torstaina 7.3.2019 klo 18 - 21. Tilaisuudessa puhuu Mikko Brummer ja muita jäseniä WB-Sailsin osaavasta tiimistä. Agendalla on:

  • Miten ja miksi purjeiden- ja rikin trimmillä tulee reagoida vaihtuviin sääolosuhteisiin ja erikoistilanteisiin kilparadalla
  • Startti, pinching, kevyt tuuli, aallokko, puuskat jne.
  • Lenssitrimmi spinaakkerilla ja spiiraten
  • Valokuvamateriaalia naisten maljasta

Lue kutsu ja ilmoittaudu listaan tästä linkistä viimeistään ma 4.3.

Lisätiedot: tiina@wb-sails.fi

Kommentoi kirjoitusta.

NFIA:n lisäykset luokkasääntöön ja Gold Cupista

Torstai 10.1.2019 klo 14:41

Folkkarin luokkasääntöä on muutettu mm. sallimalla tiikin korvaaminen edullisemmalla ja ympäristöystävällisemmällä irokolla. Myös luokan epävirallisen maailmanmestaruuskilpailun Gold Cupin sääntöjä on päivitetty.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luokkasääntö, Gold Cup

Kenneth Thelen taktiikkaillassa Skifferissä 16.1.

Maanantai 17.12.2018 klo 21:01

Folkkariliitto järjestää taktiikkaillan ravintola Erottajan Skifferissä keskiviikkona 16.1.2019 klo 18 alkaen. Teemaan johdattelee Kenneth Thelen, jolla on kansainvälistä arvokisamenestystä neljältä vuosikymmeneltä klassisista 8mR- ja 5.5mR-luokista moderniin Melgesiin ja pienestä Solingista maxivene Belmont Finland II:n maailmanympäripurjehdukseen. Tule tapaamaan folkkariväkeä ja kuulemaan Thelenin taktiikkakikat!

Kommentoi kirjoitusta.

Osallistu ratapurjehduksen sääntöseminaarin 13.1.2019

Maanantai 17.12.2018 klo 11:14 - F-liitto

Sunnuntaina 13.1. NJK:lla Koivusaaressa on ratavenepurjehduksen sääntöseminaari, jossa kansainvälinen tuomari Mats Björklund perehdyttää ratapurjehduksen tärkeimpiin sääntöihin ja niiden tulkintoihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kilpapurjehdus, säännöt, koulutus

Täysi tupa liiton vuosikokouksessa

Tiistai 27.11.2018 klo 17:37

Suomen kansanveneliiton vuosikokouksessa perjantaina 23.11. vallitsi tiivis tunnelma, kun ravintola Skifferin kabinetti pakkaantui täyteen kokousosallistujista. Kokouksessa kuultiin olympiavoittaja Esko Rechardtin alustus ja palkittiin kauden rankingvoittajia. Yleisen rankingin voitti FIN-316 Pärske, kipparina Roope Heikkilä (NPS) ja puuvenerankingin FIN-172 Lipla, kipparina Markku Jutila (HTPS).

Kaudelle 2019 suunnitellaan mm. uutta gastikurssia toukokuussa HTPS:n vuosipäiväkilpailun yhteydessä ja yhteistä eskaaderipurjehdusta Hangon regattaan heinäkuun alussa. SM-kilpailut ovat elokuussa HSK:lla.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Veera Andreasén, Tage Bergholm ja Mika Lehtonen. Vanhasta hallituksesta jatkavat Ilppo Kivivuori (pj), Stefan Westerlund (vpj), Jukka Ahokas, Kenneth Lindblad ja Antti Metsä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Liiton vuosikokous

Viro hakee Gold Cupia 2021

Keskiviikko 21.11.2018 klo 14:56

Kansainvälisen kansanveneliiton NFIA:n hallituksessa on ollut esillä Viron hakemus luokan epävirallisen maailmanmestaruuden, Gold Cupin järjestämiseksi Tallinnassa 2021. 2019 kisat ovat Tanskassa ja 2020 kisoja haetaan Saksaan. NFIA pohti myös kansainvälisen rankingsarjan perustamista ja irokon sallimista folkkarin materiaalina.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Lisää kirjoituksia