Tanskalaiset ja saksalaiset Helsingin Gold Cupin kärjessä

Sunnuntai 24.7.2016 klo 0.37

Folkkarien Gold Cupin voittoon purjehti Tanskan Per Jørgensenin kipparoima Kajka ennen Ditte Andreasenin Gistiä. Kolmas sija meni Saksaan Sönke Durstin hasta la vistalle. Paras suomalaistulos oli Herman Saaren La Pampri II:n kuudes sija. Ensimmäistä kertaa Suomessa pidetty, HSK:n isännöimä suurtapahtuma kokosi 65 venettä ja 200 purjehtijaa 7 maasta Helsinkiin.

Tulokset ja tapahtuman sivusto

Kuvia tapahtumasta Erik Lähteenmäen Sailpix-sivustolla ja Jarmo Vehkakosken (Filur) Picasa-albumissa.

Uutisia tapahtumasta Ruotsin kansanveneliiton sivuilla

Tanskan Per Jörgensen tanskalais-ruotsalaisella miehistöllä voitti viikonloppuna päättyneet kansanveneiden epäviralliset MM kilpailut, Gold Cupin, Helsingin edustalla.

Vaihtelevissa tuuliolosuhteissa käyty kisa oli erittäin tiukka: ennen viimeistä starttia kuusi venettä taisteli vielä mitalisijoista ja vain voittaja oli siinä vaiheessa selvillä.

Hopealle ylsi tanskalainen naiskippari Ditte Andreasen, joka viimeisessä lähdössä otti toisen lähtövoittonsa. Pronssin rakaisi itselleen Saksan Sönke Durst samalla pistemäärällä. Saman pistemäärän sai myös neljänneksi sijoittunut Tanskan Per Buch, mutta tasapisteissa viimeinen lähtö ratkaisi paremmuuden.

Paras suomalaisvene oli tasaisen hyvin purjehtinut Herman Saaren La Pampri 2, jolla oli vielä ennen viimeistä lähtöä mahdollisuus mitaleille, mutta jäi lopulta kuudenneksi. Toiseksi paras suomalaiskippari oli Roope Heikkilä (12.) ja kolmas Antti Vallittu (14.)

Gold Cup -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa 1963. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kisaa järjestettiin Suomessa. HSK toimi järjestävänä seurana. Mukana oli 65 venettä seitsemästä eri maasta. Suurin ulkomaalainen joukkue tuli Sakasasta – 13 venettä. Ruotsista, Viroista ja Tanskasta tuli jokaisesta maasta 7-10 venettä. Kaukaisin osallistuja tuli San Fransiscosta ja osallistui suomalaisella lainaveneellä.