Taisto Mildistä Suomen mestari 2011

Maanantai 15.8.2011

Naantalin pursiseuran Taisto Mild on kansanveneiden Suomen mestari. Hänen kipparoimansa FIN-348 Jonna oli kokonaispisteiden paras kolmipäiväisen kilpailun ja seitsemän lähdön perusteella. Taiston veneessä purjehtivat lisäksi Karo Kymäläinen ja Harri Saksi.

Kisan kakkoseksi nousi toinen naantalilaisvene, Roni Saksin kipparoima FIN-300 Blondi. Suorituksen arvoa nostaa se, että veneen masto katkesi keskiviikkoiltana, päivää ennen kisojen alkua.

Kolmossijalle ylsi Roope Heikkilän kipparoima FIN-306 Filur.

Kilpailun ensimmäistä lähtöä perjantaina jouduttiin siirtämään tuulenpuutteen vuoksi. Lähtöpaukun aikaan tuuli kääntyi reilusti, joten ensimmäinen lähtöajettiin vahvasti vinolla radalla.

Toisessa lähdössä tuulta oli jo hieman enemmän n. 3m/s ja suuntakin melko vakaa.

Toinen kilpailupäivä lauantaina saatiin käyntiin vasta iltapäivällä kello 15 aikoihin, kun yli 15 m/s puhaltanut tuuli piti folkkarit ja louhet maissa. Kilpailu siirrettiin tuulen takia sisemmäksi kruunuvuorenselälle, jossa käytiin lopulta hyvät kisa lyhyehköllä radalla. Keskelle rataa oli ankkuroituna ulkomainen ökyjahti, joka piti ottaa huomioon reitinsuunnittelussa.

Kolmantena kilpailupävänä purjehdittiin taas Isosaaren radalla, sillä tuuli oli tyyntynyt lauantaista 2-4 m/s lukemiin. Sunnuntaina ajettiin kaksi lähtöä.